Kategori: Hovedretter

  • Oksemørbradbøf med pæresauce og lun fennikelsalat

    Oksemørbradbøf med pæresauce og lun fennikelsalat

    Den kære Anne au Chocolat havde meget venligt mig i tankerne da hun blev spurgt af Go’ Morgen Danmark om hun kendte en blogger der måske kunne tænke sig at komme med i studiet og lave lidt mad og snakke om madblogs. Tak Anne:) Efter at have snakket med en journalist derindefra blev det til at jeg […]

  • Grydestegt kylling med brun sovs og kartofler

    Grydestegt kylling med brun sovs og kartofler

    Der er nogle retter der repræsenterer barndommen. Minderne, smagen som du kender det fra barndomshjemmet. For mig er sådan en god gammeldags grydestegt kylling med brun sovs og kartofler sådan en ret.

  • Mørbradgryde med ekstra omhu

    Mørbradgryde med ekstra omhu

    Efteråret er over os, tiden hvor den stille simren i gryden spreder forventningens duft, hvor kartoffelmosen endelig igen kan komme i højsædet efter sommerens evindelige salater. Fik jeg sagt at jeg elsker efteråret? Vindens rusken, det omskiftelige skydække og den kolde klare luft. Regnen der slår mod ruden mens jeg sidder med snuden i en bog […]

  • Brændende kærlighed på Fanø skinke og salturt

    Brændende kærlighed på Fanø skinke og salturt

    Efter min tur til Fanø stod jeg som den lykkelige ejer af en pose fuld af salturt og resterne af et helt stykke Fanøskinke. Min første tanke var at lave brændende kærlighed. Denne klassiske danske ret, som jeg går ud fra har sine rødder i bondekøkkenet. Her var min mulighed for at tage en traditionel ret […]

  • Lammemørbrad og kantareller fra Læsø og nye kartofler fra haven

    Lammemørbrad og kantareller fra Læsø og nye kartofler fra haven

    Hvis du har fulgt med her på Grydeskeen den sidste uges tid har jeg skrevet to artikler i vores nye serie “Mad i Danmark om mine oplevelser på Læsø. Den første var om Læsø Saltsyderi og den anden om Juuls Gårdbutik. En ting er at skrive om de producenter i det ganske danske land der […]

  • Kyllinge Cordon Bleu med varm spinat/champignonsalat

    Kyllinge Cordon Bleu med varm spinat/champignonsalat

    Jeg er helt pjattet med opskrifter som den her. Få råvarer som efter en kærlig behandling bliver til en velsmagende ret. Sådan et kyllingebryst kræver nogle gange lidt ekstra for at blive godt, så min tanke var hvorfor ikke lave en Gordon Bleu inspireret version af slagsen.

  • Pasta med stuvet spinat og kylling

    Pasta med stuvet spinat og kylling

    Jeg har altid sagt at det er muligt at banke en god pastaret sammen på den tid det tager at fylde en gryde med vand, bringe den i kog og få kogt pasten. Pasta med stuvet spinat og kylling er en af disse pastaretter. Hurtigt, let og velsmagende. Alt hvad et godt måltid på en […]

  • Biksemad med fennikel og hjemmeristede løg

    Biksemad med fennikel og hjemmeristede løg

    Biksemad…mmm biksemad. Efter oksestegen jeg skrev om i sidste uge var der kød og kartofler i overskud. Straks kom lysten til biksemad. Men ærlig talt, den klasssiske biksemad har vi alle spist flere gange end vi kan huske, så hvorfor ikke lige lave den lidt anderledes.

  • Kartoffelmos med oksebov,rødbedesauce og bladselleri gremolata

    Kartoffelmos med oksebov,rødbedesauce og bladselleri gremolata

    Der er ikke noget bedre end simremad. Det at sætte en gryde over tidligt på dagen og så lade den stå og hygge sig, mens duften af indholdet breder sig i hjemmet. Det er ren lykke og hygge.

  • Kaninragout med cider

    Kaninragout med cider

      “Be vewy vewy quiet, I’m hunting wabbits”. Eller.. faktisk, så var den her kanin en Signe købte til mig i Inco, en dag vi skulle til GourmetGirafferne. Der er stadig et par ledige pladser hos GG forresten, så man kan nå at melde sig til endnu. Kanin er ikke noget vi spiser så tit. Mette er […]

  • Tournedos Rossini – ikke helt klassisk

    Tournedos Rossini – ikke helt klassisk

    Det var en mørk og stormfuld aften. Jeg havde inviteret et par gode venner til middag i deres køkken og troppede op, med poser og guffenydeting i begge hænder. Det var en mørk og stormfuld aften. Jeg havde inviteret et par gode venner til middag i deres køkken og troppede op, med poser og guffenydeting […]

  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs

    Spaghetti med kødboller og tomatsovs

    Her er en opskrift jeg er meget glad for. Den består af hakket oksekød, hvidløg, tomat, pasta og parmesan (salt og peber er inkluderet). Nogle gange skal der ikke så meget til for at lave et velsmagende og let måltid. Her er en opskrift jeg er meget glad for. Den består af hakket oksekød, hvidløg, […]