Kategori: Hovedretter

  • Nem burger

    Nem burger

    Idag er 3. dag af min måned med 50,- om dagen til aftensmad til 4, og i dag stod den på burgere. Der er både løg, agurk og bacon i, så det må være en af de sunde dage :). [divider] Vi har en kvart kalv i fryseren, og jeg har taget 400g hakket kød op […]

  • Koteletter i fad

    Koteletter i fad

    De primære ingredienser til koteletter i fad[divider] Så kom den første dag i foråret, og den første dag i min måned med aftensmad på budget. Jeg havde besluttet at vi skulle have koteletter i fad, men da jeg stod oppe i Rema, var der kun de sædvanlige flade koteletter i køledisken. Heldigvis kan jeg meget […]

  • Hakkebøf med svampesovs

    Hakkebøf med svampesovs

    En eller anden TV kok har engang sagt at “Good cooking is a lot of small things done right”.  Den udtalelse rammer lige ned i hvordan jeg laver mad og hvordan jeg arbejder helt bevidst med at få så meget smag og den smag frem i en ret som jeg er ude efter. En ting […]

  • Millionbøf – 22 år senere genbesøger jeg retten der fik mig til at lære at lave mad

    Millionbøf – 22 år senere genbesøger jeg retten der fik mig til at lære at lave mad

    For 22 år siden var jeg lige startet med at læse og sad i mit lille værelse under tagryggen. Mit første hjem alene. Væk fra barndomshjemmet og kollegiets fælleskab på Viborg Katedralskole. Det var kun et par dage siden jeg var flyttet ind. Fryseren og køleskabet bugnede af forældrenes indkøbte ting og alt føltes trygt […]

  • Gris, røg og ahornsirup

    Gris, røg og ahornsirup

    Jeg var blevet udfordret af Klidmoster i #Electrolux #SecretIngredientDK udfordringen, og den udfordring jeg skulle lave var: Røg, gris og ahornsirup. Der var kommet en lille flaske ahornsirup med posten, og det var så min opgave at finde på en ret som man kunne lave med de 3 elementer. Jeg var fuldstændig i vildrede om hvad jeg […]

  • Let røgede fiskefrikadeller med Sauce Tartare

    Let røgede fiskefrikadeller med Sauce Tartare

    Jeg forsætter med mit variations tema over en grundopskrift for at vise at har vi det grundlæggende på plads, så kan vi lege og eksperimentere så vi gør en opskrift til vores egen. Her er en fiskefrikadelle lavet efter samme princip som den første opskrift på Fiskefrikadelle med dild og væltet kartoffelsalat med forberedelse af fisken. Det […]

  • Sauce Tartare – den lette

    Sauce Tartare – den lette

    Nogle gang er det ok at lege med de gamle klassiskere og Sauce Tartare en af dem som jeg har lavet i en lettere udgave end den klassiske lavet på mayonaise og jeg tillader mig et par andre friheder som vil gøre den her version til en lille afviger. Sauce Tartare At lave mad bliver alt for […]

  • Mortens pariserbøf – ikke helt som den du kender

    Mortens pariserbøf – ikke helt som den du kender

    Det er altid sådan lidt med et hævet øjenbryn når jeg begynder at lege med en klassiker – ikke fordi det nogensiden har stoppet mig, men det er sundt nok at gå til opgaven med en sund skepsis i forhold til hvad jeg gør. For hvor meget kan lege med en klassiker før det ikke […]

  • Tartiflette

    Tartiflette

    Det sker ind imellem at jeg er på ferie i de franske alper. Især om vinteren, når jeg er på skiferie er Frankrig et yndet rejsemål. Når man så har været ude i kulden og bruge en masse energi i løbet af dagen, så har jeg svært ved at gå forbi et restaurant som har Tartiflette […]

  • Pasta med blåskimmel sauce

    Pasta med blåskimmel sauce

    Det her er en af de helt simple opskrifter der er utrolig let at lave, velsmagende og skriger af forkælelse. Den består af tre ting. En god blåskimmelost som du kan lide, fløde og pasta. Oh ja, jeg smed da lige en skive bacon på, bare for pisse salatfolket af, plus bacon går godt med […]

  • Juicy Lucy, eller en omvendt cheeseburger

    Juicy Lucy, eller en omvendt cheeseburger

    Cheeseburger har ost på toppen, det vil sige lige indtil der var nogle driftige folk i Minneapolis, USA, der kom på at ligge osten inden i burgeren.  Det er noget så sjældent som en burger der har brug for en sikkerhedsadvarsel før man lader sine gæster sætte tænderne i den. Den smeltede varme ost, og den […]

  • Hackede hasselback kartofler

    Hackede hasselback kartofler

    Vi får ofte hasselback kartofler herhjemme, de er virkeligt nemme at lave, og passer oftere til vores madstil end kogte kartofler. Efter jeg for et års tid siden faldt over nogle flotte hasselback hos TastyKitchen, så har jeg gået og tænkt over at få lavet disse. Sjovt nok så forsvinder parmesan som dug for solen […]