Hackede hasselback kartofler
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
Forfatter: Lars
Antal portioner: 4-6
Ingredienser
- Kartofler (gerne istore og aflange)
- Parmesan
- Smør
- Olivenolie
- Fløde
- Cheddar
- Creme fraice
- Purløg
Instruktioner
Find nogle kartofler som er aflange, størrelsen er ikke så vigtig, men jeg plejer at finde nogle rimeligt store almindelige kartofler, eller nogle mellemstørrelse bagekartofler.
Tænd ovnen på 200 grader
Skær riller i kartoflerne for hver 4-5mm, skær ikke helt igennem kartoflen, men alligevel så langt ned, at man kan få et stykke smør eller ost ned i rillen senere.
Put et lille stykke parmesan og et stykke smør ned skiftevis i hver rille i kartoflen.
Læg kartoflerne i et ildfast fad, og hæld en smule olivenolie over dem.
Sæt kartoflerne i ovnen og bag dem til de er færdige (typisk ca en time) Man kan bruge en kødnål for at teste om de er gennembagte.
Nu er kartoflerne næsten færdige, men for lige at give dem lidt ekstra smagsmæssig og visuelt skal der nu hældes en smule fløde ned i rillerne, bare lige en smule, så de ikke bliver for tørre, når de nu skal i ovnen igen om lidt.
Riv en bunke cheddar over hver kartoffel, og stil dem tilbage i ovnen og skru op på 220 grader.
Nu er kartoflerne i princippet klar, men har du lige 2 minutter mere, så stil dem i nogle mere præsentable serveringsfade, og læg en skefuld cremefraice (gerne en fed version) på hver kartoffel, og drys lidt hakket purløg over
Ih, du altforbarmende. Lars, du blogger???
Skæppeskønne kartofler – de kommer straks på listen!
Puhaaaaa, de ser lækre ud! Må helt sikkert prøves. SNART! 🙂
Det ville være dejligt, om siden var printervenlig… 😉
De er sindsyg gode. mums.
Kære Lars
Det der ser jo absurd lækkert ud. Det skal helt sikkert prøves på et tidspunkt (og her gik man og troede, at irerne kendte til alle mulige måder at tilberede kartofler på). Jeg er ret imponeret over dine knivevner. Jeg ender altid med at skære igennem.
Kh Nadia
Man kan også lægge kartoflen i en grydeske, så skærer man kun til skeen 😉
foodfanatic: du skal bare holde kniven lidt skævt, så den kun går i skærebrættet med den forreste ende, så kan du ikke skære kartoflen over. (man kan i enderne, men ikke inde midtpå kartoflen)
Ellers så brug min fars gamle trick: En kødnål igennem på langs, mens man skærer, så kan man ikke skære helt igennem.
Det med kødnålen lærte jeg også af min mor. Jeg holdt nu op med det efter jeg fik skarpe knive i køkkenet.
Åhr mand, de ser så gode ud! Skal lave dem snart, kan jeg mærke.
Jeg bruger tricket med at lægge kartoflen på en grydeske, så passer det nogenlunde med, at jeg ikke snitter igennem, selvom jeg heller ikke passer på.
Heh, det var da en god idé med grydeskeen, det tror jeg skal prøves af.
Ja det må være passende metode for en Grydeske 🙂
Uuhm nu har jeg smidt kartoflerne i ovnen og glæder mig til at smage 😀 dertil skal vi have koteletter i staniol med rød gul og orange peber, porer i skiver, løg i måner, soltørret tomater og en skefuld honning. Det hele er pakket sammen i staniol og smidt i ovnen.. Kæft en lækkerbisken 😀 ved siden af, purløgs dressing med hvidløg. MUMS.