
Vi får ofte hasselback kartofler herhjemme, de er virkeligt nemme at lave, og passer oftere til vores madstil end kogte kartofler. Efter jeg for et års tid siden faldt over nogle flotte hasselback hos TastyKitchen, så har jeg gået og tænkt over at få lavet disse. Sjovt nok så forsvinder parmesan som dug for solen her i huset, så jeg har ikke før nu haft både parmesan og cheddar i huset 🙂
- Kartofler (gerne istore og aflange)
- Parmesan
- Smør
- Olivenolie
- Fløde
- Cheddar
- Creme fraice
- Purløg
Find nogle kartofler som er aflange, størrelsen er ikke så vigtig, men jeg plejer at finde nogle rimeligt store almindelige kartofler, eller nogle mellemstørrelse bagekartofler.
Tænd ovnen på 200 grader
Skær riller i kartoflerne for hver 4-5mm, skær ikke helt igennem kartoflen, men alligevel så langt ned, at man kan få et stykke smør eller ost ned i rillen senere.
Put et lille stykke parmesan og et stykke smør ned skiftevis i hver rille i kartoflen.
Læg kartoflerne i et ildfast fad, og hæld en smule olivenolie over dem.
Sæt kartoflerne i ovnen og bag dem til de er færdige (typisk ca en time) Man kan bruge en kødnål for at teste om de er gennembagte.
Nu er kartoflerne næsten færdige, men for lige at give dem lidt ekstra smagsmæssig og visuelt skal der nu hældes en smule fløde ned i rillerne, bare lige en smule, så de ikke bliver for tørre, når de nu skal i ovnen igen om lidt.
Riv en bunke cheddar over hver kartoffel, og stil dem tilbage i ovnen og skru op på 220 grader.
Nu er kartoflerne i princippet klar, men har du lige 2 minutter mere, så stil dem i nogle mere præsentable serveringsfade, og læg en skefuld cremefraice (gerne en fed version) på hver kartoffel, og drys lidt hakket purløg over

Skriv et svar