God mad er for mig først og fremmest gode råvarer. Heldigvis er det da her i landet muligt at få fat i råvarer af rigtig god kvalitet, både i supermarkederne, men især hos lokale udbydere, så det benytter jeg mig af i stor stil. “Hellere lidt, men godt”, er nok det tætteste jeg kommer på et madmotto.
Af madpræferencer, hælder jeg helt klart til det Italienske køkken, som med de ofte simple retter formår at få det bedste frem i råvarerne. At jeg elsker god pasta hjælper jo også lidt, så min Mercato Atlas får lov at køre nogle runder, når tiden tillader det. En anden ting italienerne er rigtig gode til er at lave is, og jeg prøver ihærdigt at gøre dem kunsten efter, ved at bruge ismaskinen til at lave alle mulige (og umulige) former for is.
For nyligt har jeg fundet en interesse for molekylær gastronomi, især food pairing, men mine erfaringer derudi ligger stadig på begynderniveau. Selvom MG giver mulighed for at lave nogle spændende ting, så synes jeg ikke at man skal lave avantgarde mad “fordi man kan”, men mere bruge de nylærte teknikker til at lave eksisterende mad perfekt.
Du kan kontakte mig på lars(snabela)grydeskeen.dk
Twitter: @Grydeskeen
Velkommen til!
Skriv et svar