Kategori: Forret
-
Dampede baozi boller med svampe
Vi er igen i år med i Electrolux’ madbloggerstaftet, som i år har temaet ‘Vildt Dampet’. Vi får en ingrediens tilsendt som en af de 2 andre på holdet har sendt, og så skal vi sammen lave en menu med temaet vildt dampet. Vi må ikke snakke sammen undervejs, så jeg glæder mig til at se […]
-
Marinerede sild
En simpel opskrift på hjemmelavede marinerede sild, nemt og velsmagende.
-
Guacamole
Jeg skulle bruge lidt tilbehør til en fiskefrikadelle der kommer her på skeen inden for kort tid og Guacamole var det perfekte tilbehør. Skaf dig en moden advokado og skær den åben som på billedet. Tap stenen bestemt med knivbladet, drej og fjern stenen:: Med en sløv kniv (ellers skær du dig bare i fingeren) […]
-
Stegte sild i eddike
Det har i mange år været tradition i min familie at lave sild til jul. En af favoritterne har altid været stegte sild i eddike, de er så nemme at lave, og de kan nemt varieres med forskellige krydderier. Stegte sild i eddike 10-12 dobbelte sildefileter 2 dl rugmel salt og peber smør til stegning […]
-
Høns i asparges.
Jeg har været på Bondens Marked igen. Det er efterhånden gået hen og blev en hel dårlig vane at slentre rundt, hilse på stadeholderne, få købt ind til mangen en god middag og smagsoplevelse. Sidste månedes Bondens Marked stillede Jette fra Kærsgård op og fortalte om hvorfor Bondens Marked er vigtig for dem. Du kan […]
-
Kyllingeleverpaté og hvordan du kan tweake en opskrift
Opskrifter, noget der skal følge slavisk eller bare til inspiration? For mig er det klart det sidste. Jeg var heller ikke ret god til at holde mig indenfor stregerne i malebogen. Når jeg får lyst til at lave en ret som jeg ikke lige har prøvet før eller som jeg kræver en speciel tilgang, så […]
-
Tunsalat
En af de ting min fynske svigerfamilie har fået ind som tradition (og nødløsning) til frokostbordet er tunsalat. Om det er en udpræget fynsk ret ved jeg ikke, men det er derfra jeg har lært retten at kende. En af de store fordele ved retten er at den består af ting man ofte har liggende […]
-
Græskarsuppe
Jeg har som barn altid hadet suppe. At spise suppe er noget som er komme til mig som voksen, og jeg har fået oplevet at der findes andet en “fyldig grøntsagssuppe”, og “klar suppe med kød- og melboller”. Jeg er stadig ikke vild med klar suppe. For at jeg skal synes en suppe er god, […]
-
Andebryst med appelsinsauce og stegt hjertesalat
Den her ret ser næsten alt for simpel ud på tallerkenen, men udseendet snyder. Så lad os fluks gå igang med at få lavet den.