Kategori: Forret

  • Krebsehalesalat

    Krebsehalesalat

    Nogle gange skal det være let, hurtigt og velsmagende, også hvis der kommer gæster. Jeg fik købt mig en gang krebsehaler i lage i et af de lokale discountmarkeder og viste lige præcis hvad jeg ville gøre ved den.

  • Tunmousse

    Tunmousse

    Forleden fik Lars udfordret mig til at lave tunmousse. Måske en underlig ting at blive udfordret til men det har aldrig stoppet os i at gøre noget. Jeg bestemte mig tidligt for at gå den klassiske vej smagsmæssigt. Til gengæld ville jeg prøve at få så meget smag i den som muligt.  Nu ikke fordi […]

  • Confiteret grissebasse i hjertesalat med trøffelpecorino

    Confiteret grissebasse i hjertesalat med trøffelpecorino

    Fedtskatten er over os. Lørdag den 1. oktober trådte en afgift i kraft der ligger en afgift på alle varer, som indeholder mættet fedt. Så er det slut med at være overvægtig – folkesundheden er reddet og vi kan alle sove trygt i overbevisningen om at vi alle kommer til at ligne græske guder. Ja, […]

  • Lakseruller

    Lakseruller

    Lakseruller, er en af de ting vi bruger her i huset, når vi skal have forret, og ikke rigtigt har tiden til at lave en ‘rigtig’ forret. Lakseruller kan nemlig laves i god tid, og bare skæres ud når de skal bruges. Når vi ikke kan få laks, bruger vi hellefisk, eller til nøds skinke. […]

  • Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 7, Honning kyllingelår med tomatsalat og oregano yoghurt

    Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 7, Honning kyllingelår med tomatsalat og oregano yoghurt

    Sidste og syvende afsnit i min serie om hvad jeg kan få ud af hel kylling.  Det sidste der var tilbage var et par kyllingelår. Normalt ikke mit favorit kød på en kylling. Jeg havde for et stykke tid siden på markedet i Roskilde købt et lille glas nyslynget honning fra Søbakkegaard og blev inspireret […]

  • Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 6, Buffalo wings med Saint agur (blå skimmel) og lille tomatsalat

    Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 6, Buffalo wings med Saint agur (blå skimmel) og lille tomatsalat

    I afsnit seks af min lille serie om hvad jeg kan få ud af en frisk kylling er turen kommet til vingerne. Med inspiration i det amerikanske var det tid til at lave “hotwings” som de hedder her til lands – eller buffalo wings som de hedder over there.

  • Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 5, Friturestegt marineret kylling med squashblomst og gomashio squash

    Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 5, Friturestegt marineret kylling med squashblomst og gomashio squash

    Gæster havde anmeldt deres ankomst lige på den anden side af aftensmad og var sultne ved ankomst fik jeg at vide.  Jeg havde taget et kyllingebryst op og havde et par små squash og squashblomster til overs fra mit besøg på markedet i Roskilde – så var det med at tænkte hurtigt og komme i […]

  • Sardinsalat med topløg og spicy origano

    Sardinsalat med topløg og spicy origano

    Hjemmelavet sardinpostej er en af de der simple forretter eller aperitif der er hamrende let at lave og bare smager af mere. Første gang jeg mødtes med Faster Phillip (en madblogger, ikke familie hehe) lave vi en hel del spændende mad og fik fyret en hel del dårlige vittigheder af. Alt i alt en hyggelig aften […]

  • Røget norsk vildlaks fra Bergen fiskemarked

    Røget norsk vildlaks fra Bergen fiskemarked

    Bergen er en meget smuk by. Opvokset som jeg er på Grønland har jeg en forkærlighed for fjelde, den friske luft og fjorde. Jeg har fornyligt været en tur til Bergen i embedsmedfør og jeg var så heldig at jeg kunne nå forbi fiskemarkedet inden vi skulle med flyveren. 

  • Grillede majskolber og majssauce

    Grillede majskolber og majssauce

    Majskolberne på grillen Hvis der er en ting der signalerer sommer og grill for mig, så er det en majskolbe der har været forbi grillen og serveret med smør. Helst så det driver ned af kinderne med smør og safterne springer fra majsene når man bider i den. Det bliver ikke mere enkelt og mere […]

  • Kold kartoffelsalat

    Kold kartoffelsalat

    Sommer, grill og brændt mad. Endelig får alskens maskineri lov til at berige naboerne med deres musik.  Den helt store klassiker til pølsen, bøffen og andet kød der været en tur forbi kuglegrillen er den kolde kartoffelsalat.

  • Omelet på andeæg med morkler, champignoner, sorte trompet svampe, tomater og grønne bønner

    Omelet på andeæg med morkler, champignoner, sorte trompet svampe, tomater og grønne bønner

    Fornyligt var jeg en tur i Barcelona og selvfølgelig skulle jeg forbi La Boqueria og andre markeder i byen som jeg har lært at kende før. Der skulle handles ind til en hurtig og nem aftensmad før der skulle slappes af.