Sommer, grill og brændt mad. Endelig får alskens maskineri lov til at berige naboerne med deres musik. Den helt store klassiker til pølsen, bøffen og andet kød der været en tur forbi kuglegrillen er den kolde kartoffelsalat.
Jeg tog en gang nye kartofler (rå) og skar i lige store skiver. De røg i en gryde vand med salt og fik lov til at koge indtil de var møre. Husk at det går rimeligt hurtigt hvis du skærer dem i skiver. Du kan også bruge kolde fra dagen før.
Da de var møre tog jeg gryden af blusset. Hældte det kogende vand fra og fyldte gryden med koldt vand så kartoflerne kunne blive afkølet.
Jeg lavede min egen mayonaise (Mayonaise opskrift, dog uden krydderurterne i den opskrift), men du kan også bruge en købt, creme fraiche , fromage frais eller en blanding af disse. Det kommer an på hvordan du fortrækker det eller hvad du har i huset.
Der er to råvarer der for mig får en kold kartoffelsalat til at smage rigtigt. Fint hakkede løg og en almindelig sennep.
Jeg hakkede et forårsløg rigtig fint. Du kan også bruge rødløg, almindelig løg eller skalotteløg. Til den portion du ser på det øverste billed brugte jeg et stort forårsløg. Det hakkede forårsløg lagde jeg i en skål sammen med mayonaisen og en lille klat sennep.
Her er tricket at tilsætte løg og sennep lidt efter lidt og smage imellem du tilsætter mere. Specielt sennepen kan blive meget kraftigt og jeg kan bedste lide den med en diskret senneps smag. Med hensyn til løget skal der ikke for meget i. Bare lidt til at give smag og lidt knas.
Sørg for at kartoflerne er tørre/dryppet af og bland dem forsigtigt i mayonaiseblandingen.
Det er klassisk at pynte med purløg på toppen. Jeg valgte for variationen skyld at bruge frisk oregano fra haven.
Skriv et svar