Tag: mayonaise

  • Tunmousse – med sennep

    Tunmousse – med sennep

      Jeg har en kollega hvis viden og evner udi det gastronomiske som jeg tit søger for inspiration. Da jeg for et stykke tid siden havde besluttet mig for at lave tunmousse, og nævnte det for ham, fortalte han at i asien havde han tit fået en tunmousse hvor der der blev brugt en grov […]

  • Krebsehalesalat

    Krebsehalesalat

    Nogle gange skal det være let, hurtigt og velsmagende, også hvis der kommer gæster. Jeg fik købt mig en gang krebsehaler i lage i et af de lokale discountmarkeder og viste lige præcis hvad jeg ville gøre ved den.

  • Tunmousse

    Tunmousse

    Forleden fik Lars udfordret mig til at lave tunmousse. Måske en underlig ting at blive udfordret til men det har aldrig stoppet os i at gøre noget. Jeg bestemte mig tidligt for at gå den klassiske vej smagsmæssigt. Til gengæld ville jeg prøve at få så meget smag i den som muligt.  Nu ikke fordi […]

  • Makrelsalat

    Makrelsalat

    Makrelsalat er min første smagsoplevelse hvor det hele gik op i en højere helhed. Jeg har vel gået i tredje eller fjerde klasse. Min moder havde bagt et brød i en høj springform med en bolle på toppen af brødet. Toppen af bollen blev skåret af, smurt med en smule smør og hjemmelavet makrelsalt var […]

  • Kold kartoffelsalat

    Kold kartoffelsalat

    Sommer, grill og brændt mad. Endelig får alskens maskineri lov til at berige naboerne med deres musik.  Den helt store klassiker til pølsen, bøffen og andet kød der været en tur forbi kuglegrillen er den kolde kartoffelsalat.

  • Æggemad med tomat fyldte purløg

    Æggemad med tomat fyldte purløg

    Farserede purløg blev til en ide under middagen på Ebisu med en håndfuld andre danske madbloggere. Rasmus fra godtsulten.dk nævnte det i løbet af aftenen og straks var vi nogle der løb med ideen. Oprindeligt kommer idéen fra Adam Prices fiktive anmeldelse på Politiken af resturanten Reaktor 2, hvor der blev serveret faseret purløg med bogfinkemilt. Lækkert […]

  • Morgenmads burger

    Morgenmads burger

    Jeg havde lyst til den store morgenmad, men var samtidig i humør til en burger.  Så det var tid til at lave en morgenmads burger.

  • La Marie du Port, Port de Bessin – et regnfuldt måltid

    På min nys overståede ferie til Normandiet i Frankrig skulle faderen og jeg ud og have os en gang alt godt fra havet. Valget faldt byen Port de Bessin der ligger ni kilometer fra Bayeux . Dels var det tæt på havet, men det var også byen hvor de allierede under anden verdenskrig fik deres olie landsat gennem en ekseptionel olieledning – operation Pluto.

  • Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn

    Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn

    Så er det tid til en klassiker. Billig, velsmagende og ikke mindst nem! I stormetropolen hvor jeg bor er vi trods alt ikke store nok til at have vores egen fiskebutik, men der kommer en udfoldelig lastbil forbi en gang om ugen.

  • Hjemmelavet mayonaise (nu også med smag)

    Hjemmelavet mayonaise (nu også med smag)

    Har du engang prøvet at lave din egen mayonaise, så køber du modvilligt den hvide fra den nærmeste discountbutik!