Jeg havde lyst til den store morgenmad, men var samtidig i humør til en burger. Så det var tid til at lave en morgenmads burger.
På et eller andet tidspunkt har jeg fået anskaffet mig en udstikker, som jeg normalt bruger til at anrette med. Den var straks i mine tanker, det var den passende størrelse for en morgenmad hapser.
Frem med et par skiver toastbrød og stak et par runde skiver ud. Imens sprødstegte jeg er par skiver pancetta (italiensk bacon). Jeg formede et par bøffer i udstikkeren, mens jeg havde Heston Blumenthals råd om den perfekte burger i baghovedet. Endelig ikke ælte kødet, sørg for at strimlerne i kødet fra hakningen er på den korte led af bøffen. Det giver oplevelse en mere saftig og mør bøf. Krydres med salt og peber og så på panden.
Så skulle der laves spejlæg. Men ikke i fri form på panden. Udstikkeren blev sat på panden ved siden af bøfferne og et æg blev forsigtigt hældt ned i den. Steges blidt indtil hviden er blevet fast, men blommen er flydende. Imens skar jeg et par tomater i tynde skiver, skar et skalotteløg i ringe (giver små ringe – passende til det her), og hakkede lidt purløg.
Med æg og bøfferne færdige, blev toastbrødet ristet på panden. Gerne med lidt af fedtstoffet for at give den der svampede, fedtede, sprøde fornemmelse.
Med det hele færdig var det bare at gå i gang med at samle lækkerierne til en helhed.
Så må der guffes og nydes, og råbene fra hjerteforeningen bruges som baggrundsunderholdning mens der spises. Det hele var en fornøjelse at sætte tænderne i. Friskt, saftig, knasende og mættende.
Skriv et svar