Tag: tomat

  • Mortens varme tapas

    Mortens varme tapas

    For et stykke tid siden var jeg forbi Torvehallerne og fik en bid brød hos Tapa del Toro som serverer tapas. Et sted med en god stemning, og udemærket mad iøvrigt. Det inspirerede mig til denne lille lune ret ugen efter. En lille hurtig ting der er fyldt af smag.

  • Confiteret grissebasse i hjertesalat med trøffelpecorino

    Confiteret grissebasse i hjertesalat med trøffelpecorino

    Fedtskatten er over os. Lørdag den 1. oktober trådte en afgift i kraft der ligger en afgift på alle varer, som indeholder mættet fedt. Så er det slut med at være overvægtig – folkesundheden er reddet og vi kan alle sove trygt i overbevisningen om at vi alle kommer til at ligne græske guder. Ja, […]

  • Et sommer minde. Gril, bøf og kartofler

    Nu sommeren er gået på hæld, og da vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer et af mine sommerminder fra grillen. Nu sommeren er gået på hæld og vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer […]

  • Fyldt kalveschnitzel med enoki svampe, tomat rygeost creme og brændte kartoffelstave

    Fyldt kalveschnitzel med enoki svampe, tomat rygeost creme og brændte kartoffelstave

    Jeg holdt et par fridage, så for at belønne mig selv for den gode ide skulle jeg forkæles lidt af mig selv – så det var tid til at gøre lidt ud af aftensmaden.

  • Spaghetti carbonara – med et twist

    Spaghetti carbonara – med et twist

    Spaghetti carbonara er en herlig ret som dels er let at lave og som smager himmelsk. Kim der har madbloggen http://grillkokkerier.dk/ lavede fornyligt sin version af spaghetti carbonara. Så hele dagen i dag har Klidmoster, Kokkekniven , Kim og undertegnede haft den helt klassiske debat på twitter om carbonara laves med eller uden fløde. Klidmoster, […]

  • Garganelli pasta med stærke kødboller, bacon, tomat, basilikum og forårsløg

    Garganelli pasta med stærke kødboller, bacon, tomat, basilikum og forårsløg

    Jeg er pjattet med hjemmelavet pasta. Efter jeg har fået min pasta maskine sidste år så bliver der lavet en hel del pasta. Det er hurtigt, nemt og ret sjovt. Denne gang ville jeg prøve at lave en anden form end tagliatelle (en bred båndpasta). En tur på nettet efter “pasta shapes” fik mig til […]

  • Pasta med tomat, kylling og bøffelmozeralla

    Pasta med tomat, kylling og bøffelmozeralla

    Det er lige efter fyraften. Man står i den lokale discountbutik og har lyst til et måltid varmt mad. Det skal ikke være dyrt, det skal være nemt, og jeg havde overhovedet ingen spændende ideer. Jeg viste at der stod en pose pasta penne derhjemme som trængte til at få lidt varm opmærksomhed. Et kyllingebryst […]

  • Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

    Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

    Dagen efter min hjemmelavede bacon var blevet færdig skulle hvidløgs baconen spises i en sandwich til frokost.

  • Grydeskeen.dk i Ekstra Bladet

    Grydeskeen.dk i Ekstra Bladet

    Så har vi på Grydeskeen.dk været en tur i Ekstra Bladet med en lille optræden om grill mad. Jeg havde valgt at tage en af mine gamle opskrifter frem – Let røget pasta på grill. Det bliver ikke mere simpelt. I en folie bakke ligger du først lidt  lufttørret skinke. Oven på det ligger du […]

  • Lun sandwich med skinke, ost, tomat, forårsløg og basilikum

    Lun sandwich med skinke, ost, tomat, forårsløg og basilikum

    Frokost tid og jeg havde brug for noget styrkende, velsmagende og ikke mindst med smeltet ost. Hvad er mere klassisk end skinke, ost, tomat lagt på brød og lunet i ovn. For derefter at blive fyldt med frisk basilikum og spæde forårsløg. Hvad er mere velsmagende?

  • Oksefilet (næsten lavet sous vide) med brød og tomatsalat

    Oksefilet (næsten lavet sous vide) med brød og tomatsalat

    Sommeren er begyndt at holde sit indtog,  og jeg havde lyst til en lille bøf med lidt let tilbehør til.  Samtidigt så jeg chancen for at dele resultatet af mine eksperimenter udi at stege en bøf eller anden oksekød. Let tilbehør betyder: ingen sovs, ingen kartofler, ris, pasta og i den dur. Men måske en […]

  • Æggemad med tomat fyldte purløg

    Æggemad med tomat fyldte purløg

    Farserede purløg blev til en ide under middagen på Ebisu med en håndfuld andre danske madbloggere. Rasmus fra godtsulten.dk nævnte det i løbet af aftenen og straks var vi nogle der løb med ideen. Oprindeligt kommer idéen fra Adam Prices fiktive anmeldelse på Politiken af resturanten Reaktor 2, hvor der blev serveret faseret purløg med bogfinkemilt. Lækkert […]