Sandwich med hamborgryg og (hjemmelavet) bacon

Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

Dagen efter min hjemmelavede bacon var blevet færdig skulle hvidløgs baconen spises i en sandwich til frokost.

Sandwich med hamborgryg og (hjemmelavet) bacon
Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

Min slagter havde lige trukket en hamburgerryg ud af rygeovnen samme morgen og den smagte guddommeligt, så der røg en god stak tykke skiver ned i indkøbsposen.
Den var silkeblød i konsistensen og smagte overhovedet ikke som det silkepapir man kan købe i discountmarkederne – den smagte som hamburgerryg burde smage.

Slagterens hamborgryg - dejlig tykke skiver
Slagterens hamburgerryg – dejlig tykke skiver

Et stykke flutes blev skåret over og lagt på brødristeren.  Der blev skåret fire skiver af baconen og efter en blanchering (fordi den hjemmelavede var blevet for salt) blev den smidt på middelvarme på en pande indtil den var sprød.
Imens hakkede jeg et par cherry tomater og lidt feta. Nemmerlig. Feta og ikke middelhavsost.  Lidt salat blev vasket og skyllet.

Salaten blev lagt på nederste del af flutet.

Flutes, salat.
Flutes, salat.

En skive hamburgerryg oven på.

Flutes, salat, hamborgryg.
Flutes, salat, hamburgerryg.

Feta.

Flutes, salat, hamborgryg, feta.
Flutes, salat, hamburgerryg, feta.

Tomater.

Flutes, salat, hamborgryg, feta, tomat.
Flutes, salat, hamburgerryg, feta, tomat.

Og endelig bacon.

Flutes, salat, hamborgryg, feta, tomat, bacon.
Flutes, salat, hamburgerryg, feta, tomat, bacon.

Til sidst toppes med lidt mayonaise på øverste halvdel af flutet. Det hele klappes diskret sammen og vupti en hurtig frokost sandwich.

Sandwich med hamborgryg og (hjemmelavet) bacon
Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

Baconen smagte godt igennem og var klart hovedpersonen, mens hamburgerryggen med sin diskrete smag og bløde saftige konsistens supplerede udemærket.


Udgivet

i

af

Kommentarer

6 svar til “Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon”

  1. Signe Avatar

    Det ser sgu godt ud. Herligt med en god slagter!
    .-= Signe´s last blog ..Kylling med cornflakes =-.

  2. Kasper Bergholt Avatar

    Uhm! Jeg kan ikke huske, om jeg har spurgt før, men hvem er din slagter?

    Kommer der også en ribbensandwich med rødkål og bacon på et tidspunkt, mon?

    Alt godt,

    Kasper

  3. Morten Avatar

    @Signe, jeg er også ret glad for ham:)

    @Kasper – min slagter er http://www.slagterbertelsen.com/ – udemærket slagter, der også går op i mad. Vi har flere rigtig gode snakke om tilberedning og han er altid villig til et godt råd.

    En ribbensandwich..mmm… det skal jeg overveje:) Lige nu har jeg en fire indlæg med bacon der lige skal laves først:)

  4. birthe filby Avatar

    HI, det ser saa dejlig dansk ud, og gør mig sulten. grteat job.
    Hvordan laver du hjemmelavet bacon? please tell xx birthe

  5. Lisbeth Avatar
    Lisbeth

    Det ser godt nok lækkert ud! Da jeg først læste “hamburgerryg” tænkte jeg netop på de kedelige stykker fra supermarkedet, så denne sandwich overraskede positivt! Jeg skal helt sikkert prøve denne opskrift af, men jeg vil da også prøve at bruge varm svinemørbrad i denne sandwich – det tror jeg også kunne være en rigtig lækkerbisken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *