Dagen efter min hjemmelavede bacon var blevet færdig skulle hvidløgs baconen spises i en sandwich til frokost.
Min slagter havde lige trukket en hamburgerryg ud af rygeovnen samme morgen og den smagte guddommeligt, så der røg en god stak tykke skiver ned i indkøbsposen.
Den var silkeblød i konsistensen og smagte overhovedet ikke som det silkepapir man kan købe i discountmarkederne – den smagte som hamburgerryg burde smage.
Et stykke flutes blev skåret over og lagt på brødristeren. Der blev skåret fire skiver af baconen og efter en blanchering (fordi den hjemmelavede var blevet for salt) blev den smidt på middelvarme på en pande indtil den var sprød.
Imens hakkede jeg et par cherry tomater og lidt feta. Nemmerlig. Feta og ikke middelhavsost. Lidt salat blev vasket og skyllet.
Salaten blev lagt på nederste del af flutet.
En skive hamburgerryg oven på.
Feta.
Tomater.
Og endelig bacon.
Til sidst toppes med lidt mayonaise på øverste halvdel af flutet. Det hele klappes diskret sammen og vupti en hurtig frokost sandwich.
Baconen smagte godt igennem og var klart hovedpersonen, mens hamburgerryggen med sin diskrete smag og bløde saftige konsistens supplerede udemærket.
Skriv et svar