Kategori: Menu

  • Nem burger

    Nem burger

    Idag er 3. dag af min måned med 50,- om dagen til aftensmad til 4, og i dag stod den på burgere. Der er både løg, agurk og bacon i, så det må være en af de sunde dage :). [divider] Vi har en kvart kalv i fryseren, og jeg har taget 400g hakket kød op […]

  • Koteletter i fad

    Koteletter i fad

    De primære ingredienser til koteletter i fad[divider] Så kom den første dag i foråret, og den første dag i min måned med aftensmad på budget. Jeg havde besluttet at vi skulle have koteletter i fad, men da jeg stod oppe i Rema, var der kun de sædvanlige flade koteletter i køledisken. Heldigvis kan jeg meget […]

  • Dampede baozi boller med svampe

    Vi er igen i år med i Electrolux’ madbloggerstaftet, som i år har temaet ‘Vildt Dampet’. Vi får en ingrediens tilsendt som en af de 2 andre på holdet har sendt, og så skal vi sammen lave en menu med temaet vildt dampet. Vi må ikke snakke sammen undervejs, så jeg glæder mig til at se […]

  • Food Festival 2015

    Food Festival 2015

    Det er her imens der er Festuge i Århus, at der også bliver afholdt det årlige Food Festival på Tangkrogen. Food Festival 2015 afholdes den 4.-6. september, og er absolut et besøg værd, alene for at se de mange udstillere. Derudover er der også et stort program af talere, workshops, og andre mad (-og drikke) […]

  • Marinerede sild

    Marinerede sild

    En simpel opskrift på hjemmelavede marinerede sild, nemt og velsmagende.

  • Hakkebøf med svampesovs

    Hakkebøf med svampesovs

    En eller anden TV kok har engang sagt at “Good cooking is a lot of small things done right”.  Den udtalelse rammer lige ned i hvordan jeg laver mad og hvordan jeg arbejder helt bevidst med at få så meget smag og den smag frem i en ret som jeg er ude efter. En ting […]

  • Millionbøf – 22 år senere genbesøger jeg retten der fik mig til at lære at lave mad

    Millionbøf – 22 år senere genbesøger jeg retten der fik mig til at lære at lave mad

    For 22 år siden var jeg lige startet med at læse og sad i mit lille værelse under tagryggen. Mit første hjem alene. Væk fra barndomshjemmet og kollegiets fælleskab på Viborg Katedralskole. Det var kun et par dage siden jeg var flyttet ind. Fryseren og køleskabet bugnede af forældrenes indkøbte ting og alt føltes trygt […]

  • Gris, røg og ahornsirup

    Gris, røg og ahornsirup

    Jeg var blevet udfordret af Klidmoster i #Electrolux #SecretIngredientDK udfordringen, og den udfordring jeg skulle lave var: Røg, gris og ahornsirup. Der var kommet en lille flaske ahornsirup med posten, og det var så min opgave at finde på en ret som man kunne lave med de 3 elementer. Jeg var fuldstændig i vildrede om hvad jeg […]

  • Let røgede fiskefrikadeller med Sauce Tartare

    Let røgede fiskefrikadeller med Sauce Tartare

    Jeg forsætter med mit variations tema over en grundopskrift for at vise at har vi det grundlæggende på plads, så kan vi lege og eksperimentere så vi gør en opskrift til vores egen. Her er en fiskefrikadelle lavet efter samme princip som den første opskrift på Fiskefrikadelle med dild og væltet kartoffelsalat med forberedelse af fisken. Det […]

  • Sauce Tartare – den lette

    Sauce Tartare – den lette

    Nogle gang er det ok at lege med de gamle klassiskere og Sauce Tartare en af dem som jeg har lavet i en lettere udgave end den klassiske lavet på mayonaise og jeg tillader mig et par andre friheder som vil gøre den her version til en lille afviger. Sauce Tartare At lave mad bliver alt for […]

  • Gammeldags æblekage

    Gammeldags æblekage

      Æblesæsonen var over det danske land og min grøntpusher havde fyldt op med dansk produceret æbler. Jeg bad om at få nogle madæbler og nogle spiseæbler og har selvfølgelig glemt alt om hvad sort det var.. Oh well.. Det store æble bagerst er madæblet, så meget er jeg sikker på. Min tanke ved at […]

  • Krydret fiskefrikadelle i salatblad med Guacamole og tomatsalsa

    Krydret fiskefrikadelle i salatblad med Guacamole og tomatsalsa

    Her min tredje variation over grundopskriften på fiskefrikadeller som jeg lavede først gang her, så denne gang vil jeg tillade mig at springe over hele første del af processen med at forberede fisken og blende den og gå direkte videre til krydring. Det er så også en opskrift som smagte godt, men der var et par […]