Jeg forsætter med mit variations tema over en grundopskrift for at vise at har vi det grundlæggende på plads, så kan vi lege og eksperimentere så vi gør en opskrift til vores egen.
Her er en fiskefrikadelle lavet efter samme princip som den første opskrift på Fiskefrikadelle med dild og væltet kartoffelsalat med forberedelse af fisken. Det vil sige den første del af processen hvor jeg tilbereder fisken. Derefter går vi helt amok.
Min tanke var at give en fiskefrikadellen en røget smag ved at bruge varmtrøget laks i farsen.
Efter jeg har groft blendet fisken (som alligevel bliver fin når jeg røre fiskefarsen lind) tilføjer igen et æg, et par skvæt fløde, lidt mel til at binde de flydende herligheder og en gang salt og peber fordi det smager godt.
Det hele røres rundt som i den første opskrift indtil farven bliver lind.
På det her tidspunkt kan man dufte at der kommet røget laks i fiskefarsen, men ikke sådan at det vil dominere fiskefrikadellen.
Få en pande varmet godt op på komfuret, pænt med smør på, lad den bruse af og fyld panden med medium størrelse (lille håndfuld) fiskefrikadeller. Steg indtil pænt brune.
Du kan altid tage en enkel og skære over for at se om de skal have mere og så vende dem en gang til for lidt svagere varme.
De serveres på rugbrød med et lille stykke salat på. En gang Sauce Tartare kommes på og der pyntes med lidt rejer og lidt dild.
Perfekt til en god frokost.
- Fiskefrikadelle:
- 200 gram fiske. Torsk eller ligende
- 1 æg
- 1-2 skvæt fløde
- 50 gram varmtrøget laks
- 1-3 tsk mel
- Salt, peber
- For Sauce Tartare se http://grydeskeen.dk/sauce-tartare-den-lette/menu/hovedret/
- Check fisken for ben og fjern eventuelle. Skær fiksen ud store stykker. Drys let med groft salt og lad den stå og trække i 20 minutter i køleskabet.
- Tag den ud af køleskabet og blend den groft i en foodprocessor.
- Bland et æg, lidt mel, fløde, varmtrøgetlaks, salt og peber i fiskefarsen under omrøring indtil fiskefarsen begynder at bliver lind.
- Rør indtil fiskefarsen bliver lind.
- På en varm pande lad rigeligt smør bruse af. Form fiskefrikadellerne let og steg dem fint brune.
- Hvis de ikke er fortykke skulle de være færdige når begge sider har fået en flot farve på en god varm pande.
Skriv et svar