Kategori: Mad i Danmark
-
Kulinarisk Sydfyn – Svendborgskinken, et pletskud
Jeg har et svagt punkt for skinker. Ikke den slags der bliver solgt i firkanter i discountbutikkerne eller den revne skinke som alt for mange pizzeriaer klasker uinspireret oven på en pizza. Men den røgede, spegede, tørrede af slagsen som ildsjæle har gået og puslet om. Jeg har tidligere smagt og skrevet om Skagen skinken fra […]
-
MAD 2012: WOODSHADE ORGANICS – Økologisk konfekt
Lidt inde i hallen på messen MAD 2012, på et hjørne, stod Lars Frederiksen fra WOODSHADE ORGANICS og solgte hans økologiske konfekt. Altid omgivet af folk, som en mand der arbejder med chokolade, skal være det. Jeg har en anke mod Lars – Hans lakridsmarcipan er noget af det mest afhængighedsskabende konfekt jeg har smagt […]
-
MAD 2012: Rævhede Naturprodukter
Jeg blev introduceret til Rævhede Naturprodukter og Jimmy L. Havgaard af Kristian (fra kokkekniven.com) som kender dem fra hans professionelle virke som kok. Det blev til en lang snak om kvalitet, råvarer og Rævhede Naturprodukter. De laver spegepølser og andet charcuteri og det krævede en viljestyrke jeg ikke var i besiddelse af at gå forbi […]
-
MAD 2012: Villerslev Skaldyr – Økologiske muslinger fra Limfjorden.
Stor var min overraskelse og glæde da jeg så at Erling fra Villerslev Skaldyr også var med på messen MAD 2012. Tilbage i sommeren 2011 var Villerslev Skaldyr den første producent som vi lavede en video med og gensynsglæden var stor og vi fik snakket om hvordan det var gået siden vi besøgte ham første […]
-
MAD 2012: Mjødgården, en smagsprøve der ændrede min menning om mjød
Her i vores tredje interview fra messen MAD 2012 i Århus snakker jeg med Odd Castmar-Jensen, som sammen med sin kone Marianne laver mjød under navnet Mjødgård. Jeg har en oplevelse med mjød fra da jeg gik i gymnasiet, hvor vi var en flok der købte en flaske mjød for at lege vikinger og puhaføjda hvor […]
-
MAD 2012: Tolstrup æbler og den mest fantastiske æblemost
Der var en stand på MAD 2012 (mad messe for Danske fødevareproducenter) der tidligt fangende mit øje. Der stod stor flok mennesker ved standen, og når de kastede nakken tilbage for at drikke deres smagsprøve lyste deres øjne og deres ansigter op. De kiggede glad på folkene bag ved standen og dem omkring sig og […]
-
MAD 2012: En fantastisk madmesse med danske producenter
For et par måneder siden var jeg så heldig at tilbringe hele weekenden i Århus hvor messen MAD 2012 løb af stablen. MAD står for Mit Autentiske Danmark, hvor der som Malene Aaris siger i videoen er fokus på danskproduceret mad og råvarer. Jeg havde rakt hånden op og sagt at jeg gerne ville melde mig […]
-
Nordisk Brænderi – brændevin fra Nordjylland
Og nu til noget helt andet. I sommers var vi forbi Anders Bilgram der står bag Nordisk brænderi. Det ligger smukt i Hødal med udsigt over Skagerrak. I en natur som Anders bruger som inspiration og kilde til sine snapse. I videoen ovenover fortæller Anders om sine snapse og gør det rigtig engageret. Mens jeg sidder og […]
-
Mørbradgryde med ekstra omhu
Efteråret er over os, tiden hvor den stille simren i gryden spreder forventningens duft, hvor kartoffelmosen endelig igen kan komme i højsædet efter sommerens evindelige salater. Fik jeg sagt at jeg elsker efteråret? Vindens rusken, det omskiftelige skydække og den kolde klare luft. Regnen der slår mod ruden mens jeg sidder med snuden i en bog […]
-
Mørk Øl Eddike fra Herslev Bryghus
Jeg var et smut i Torvehallerne på Israels plads og var et smut forbi 360° Nord standen. Det er et af de mere interessante steder i torvehallerne, da de kun sælger fra små producenter og der er som regel nye ting at opdage når jeg kommer forbi snusende. Denne gang faldt jeg over over øl eddiker fra […]
-
Brændende kærlighed på Fanø skinke og salturt
Efter min tur til Fanø stod jeg som den lykkelige ejer af en pose fuld af salturt og resterne af et helt stykke Fanøskinke. Min første tanke var at lave brændende kærlighed. Denne klassiske danske ret, som jeg går ud fra har sine rødder i bondekøkkenet. Her var min mulighed for at tage en traditionel ret […]
-
Food Festival
Selvom jeg egentlig havde alt for travlt til at rende på Food Festival, så dukkede der alligevel en mulighed op for at kigge ud søndag. Det var heldigt, for festivallen var rigtig hyggelig, og lærerig, og spændende og til sidst en smule overfyldt.