Kategori: Mad i Danmark
-
Slagter christiansen, Fanø – Fanø skinken og andre lækkerier
På Fanø ligger Slagter Christiansen. Jeg har i lang tid gerne ville besøge ham, da han laver en lufttørret skinke kaldet Fanø Skinken. Jeg har smagt den et par gange når jeg har købt hos specialitetsbutikker rundt omkring. Intet slår dog at besøge stedet hvor en råvare bliver lavet. Forventningens glæde var stor, da jeg […]
-
Salturt på Fanø
Søren fra Gastromad.dk havde inviteret mig på (og andre der ikke kunne – synd for dem) til Fanø for at lede efter salturt. Salturt er enårig plante der vokser i saltholdige miljøer ved lavtvandede områder som jeg forstår det. Den er kendt for gastronomisk for at smage mildt af salt og er i disse nordiske pluk […]
-
Lammemørbrad og kantareller fra Læsø og nye kartofler fra haven
Hvis du har fulgt med her på Grydeskeen den sidste uges tid har jeg skrevet to artikler i vores nye serie “Mad i Danmark om mine oplevelser på Læsø. Den første var om Læsø Saltsyderi og den anden om Juuls Gårdbutik. En ting er at skrive om de producenter i det ganske danske land der […]
-
Juuls Gårdbutik på Læsø – Skinker i lange baner
På Læsø ligger himmeriget. Mere præcist på Vesterhimmerigvej ligger Juuls Gårdbutik, hvor de sælger alsken slagtervare. Hvad der på mit første besøg på Læsø tiltrak mig, var deres skinker. Jeg har en svaghed for lufttørret skinker som jeg personlig regner for charcuteriets konge, så det var deres Bedstemor skinke og specielt årgangsskinken der fik mine […]
-
Læsø Saltsyderi
I sommers var jeg på en tur på Læsø sammen med mine kære forældre efter de opdagede at jeg aldrig havde været på ø’en. Selvfølgelig skulle vi også prøve Læsøs gastronomiske muligheder og Læsø Salt stod øverst på listen.
-
Vebbestrub Flødeis
Sidst jeg var oppe og besøge mine forældre tog vi en tur syd for Limfjorden, for at blandt andet at se vikingeborgen Fyrkat. På vej derfra kom vi tilfældigvis forbi Vebbestrup Flødeis og vi kunne selvfølgelig ikke køre forbi uden at tage noget is med hjem.
-
Æbleplantagen – Bornholm
Jeg var på som nævnt kommet med på afbud på en pressetur til Bornholm. Vi stod og ventede på at næste arrangement i Svanneke, da jeg lagde mærke til en bil med det fremragende budskab: Bornholmske specialiter. Det kunne jeg selvfølgelig slet ikke så for. Der var et godt udbud af forskellige specialiteter i billen […]
-
Mad i Danmark – Tænk sig det kan også smage godt!
Min interesse for mad kan spores alt for mange år tilbage, så da vi startede Grydeskeen for præcist fire år siden i dag var jeg sikker på at jeg havde viden og erfaring nok til at lave en masse opskrifter og indhold flere år frem i tiden. Oh boy, blev jeg klogere. For mig […]
-
Økologi og blåmuslinger – en snak med Villerslev Skaldyr
Jeg læste i et nyhedsbrev, at de første økologiske blåmuslinger i Danmark fandtes Limfjorden ude ved Thy. Det fangede min interesse og jeg ringede til Erling fra Villerslev Skaldyr, der står bag ved de økologiske muslinger, for at høre om vi måtte kigge forbi for at høre, og lære mere om, hvad han gik og […]
-
Sønderhaven gårdmejeri og deres oste
Det nordiske køkken, nordiske råvarer og alt godt der kan samles fra naturen, er noget af det der bliver skrevet rigtig meget om i disse dage. Hvilket er godt og velsmagende. Jeg er til gengæld en del mere fascineret af at der er ved at være gang i en del spændende lokale mejerier der laver, […]