Food Festival

Danish Crown pynter op med grønt

Selvom jeg egentlig havde alt for travlt til at rende på Food Festival, så dukkede der alligevel en mulighed op for at kigge ud søndag. Det var heldigt, for festivallen var rigtig hyggelig, og lærerig, og spændende og til sidst en smule overfyldt.

Vi kom sidst på formiddagen, og selvom der var mange mennesker, var det alligevel nemt at komme til boderne og de forskellige workshops. Jeg havde ikke meldt mig til nogle af de mange mange interessante kokke- og madskoler, fordi jeg ikke forventede at finde tid til at komme ud. Heldigvis var der rigtig mange steder man kunne få fingrene i råvarerne, og deltage i alle mulige sjove ting. Rigtig mange af aktørerne havde ikke bare taget en palle smagsprøver med til at dele ud af, men istedet var der workshops hvor man skulle være aktiv og engagere sig og røre, smage og snakke. Herligt. Det gav virkeligt grundlag for nogle gode dialoger. Der var virkeligt mange spændende producenter og madfirmaer på festivallen, så jeg kommer lige med et udpluk af nogle af dem:

Smageworkshop med Carsten Lunding og Christine Bille Nielsen

En af de første ting jeg var med til var en smageworkshop med Carsten Lunding og Christine Bille Nielsen, hvor man fik en intro til hvad der gav en god dressing, og så bare blev sluppet løs i de mange forskellige råvarer på bordet, og så blev fulgt tæt med kyndig vejledning, og gode råd, og en diskret reminder om at man kunne købe deres bog på standen også. Jeg tror jeg bliver nødt til at købe den, hvis man er heldig og den har den halve charme og passion af hvad Carsten (som underviste os) udviste på standen.

Mette fra StrynØFrugthave

Mette, fra StrynØFrugthave, en herlig kvinde som fortalte med stor glæde om hendes fra-jord-til-bord tilgang til de enormt spændende moste hun havde med. Vi smagte et par stykker, og det var virkeligt lækre sager. Hun leverer primært til gourmetrestauranter, og (med rette) ligger hendes moste også prismæssigt i den dyre ende.

 

Ebeltoft Gaardbryggeris sodavand

Inde i Nordiske Dråber teltet var vi rundt og snuse lidt, både til øl, spiritus og sodavand. En af de rigtig gode var Ebeltoft Gårdbryggeri, som laver sodavand, som faktisk har rigtig frugt i. Tjek glasset med hindbærbrus til venstre i billedet. En herlig duft af friske hindbær snurrede op i næsen, når man duftede til det. Deres rabarbersodavand var også helt fantastisk og retroagtig. Ellers smagte vi også deres porter, som var en let, elegant porter som havde den rigtige portersmag, men ikke var helt så tung og fyldig. Den kunne sagtens gå til et godt frokostbord.

Tolløkke Bryghus Sommerens Favorit

Håndbryggerne i Århus havde taget et større udvalg med af nogle af de bedste hjemmelavede øl, vi smagte et par stykker, og jep. De var rigtig gode, især syntes vi godt om deres chokoladestout. Dog vil jeg påstå at selvom havtorn-øllen var god, så var den mest en engangsforestilling for vores vedkommende.

Majroe smagning

Noget så nørdet som majroe-smagning. Herligt! Der var ikke mindre end 18 slags jordskok, og her gik jeg og troede der kun var et par enkelte forskellige.

Grønnestrup

Der var rigtig meget for børnene at lave, Frederikke fik leget med grønt i Grønneville og bygget en lille kanin, lidt efter stod hun og klappede grise og køer, og (tænk sig) holdt en levende krabbe i hånden.

Frederikke river blomkål ved Kostkonsulatet

Kostkonsulatet havde en lille stand hvor man kunne lege med blomkål. De var desværre udgået for orange blomkål da vi kom forbi, men Frederikke havde det sjovt med violet, alm hvid og romanesco blomkål, som hun lavede en lille salat af. Vinaigrette lavede hun også og puttede på, og spiste næsten det hele, før opmærksomheden blev fanget af en stand hvor man kunne lave sin egen grøntsagsjuice med saftpressere. (Til de interesserede kan jeg sige at en tommeltotstørrelse ingefær, en citron og en gulerod giver en meget heftig juice)

Naturmælks ostestand

Naturmælk var også tilstede (ligesom mange andre mejerier), og deres stand var primært en salgsvogn, hvor man kunne smage deres oste, samt købe ost og mejeriprodukter.

Falsk malkning hos Naturmælk

Frederikke syntes deres falske træko var rigtig sjov at malke, selvom hun ikke havde lyst til at drikke det mælk hun fik malket ud af den.  Inde hos Karolines køkken fik vi lige malet en lille ko inden turen gik videre rundt på festivallen.

Frederikke tegner



Udgivet

i

,

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *