Dampede baozi boller med svampe

baozi2

Vi er igen i år med i Electrolux’ madbloggerstaftet, som i år har temaet ‘Vildt Dampet’. Vi får en ingrediens tilsendt som en af de 2 andre på holdet har sendt, og så skal vi sammen lave en menu med temaet vildt dampet. Vi må ikke snakke sammen undervejs, så jeg glæder mig til at se hvad de andre 2 på mit hold finder på. Jeg har allerede sendt min ‘vilde’ ingrediens og beskrivelse til Louises Madblog, og er spændt på om jeg bliver lagt for had, når vi mødes i januar for at finde vinderen. Jeg kan desværre ikke endnu sige hvad det er hun har fået, men jeg laver en update, når hun har skrevet om det.

Sabrina fra With Love & Sugar havde sendt mig en kasse med forskellige svampe. Der var kantareller, østershatte, portobello og kejserhatte i. Østershattene så ud til at trænge til at blive spist, så de røg den samme dag til frokost, stegt på groft ristet brød, med et pocheret æg, og hollandaise. Hovsa!

Min dreng, Oliver på 8, beklager sig ofte over at vi spiser for meget kød herhjemme, og at jeg skal lave mere mad uden kød. Derfor er der ingen kød i denne forret, som er inspireret at østens dampede dumplings, eller baozi som de også hedder. Ungerne er vilde med de dampede boller, som egentlig mest smager som det der er inden i brød. For at erstatte kødet i en ret, så har jeg valgt at fylde godt på med umamien.

 

baozi1

Taozi boller, ca 15-20 stk.

500g mel
200g lunken vand
30g sukker
20g gær
50g mælk
15g olivenolie, eller anden madolie
15g ris/vin-eddike
5g bagepulver

 

 

Opløs gæren i vand+mælk, og tilsæt mel. Rør det sammen, og ælt det grundigt i 10 minutter, så gluten bliver godt udviklet. Put det i en skål med en teskefuld olie, og vend det rundt, og lad det hæve en times tid, eller til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned, og lav den flad, og fordel bagepulveret på den, og ælt den igen i 5 minutter. Del dejen i 15-20 stykker, og rul hver af dem til en bolle, og lad den hæve 5 minutter på bordet.

Rul hver bolle ud med en kagerulle (her skal du nok bruge noget ekstra mel, for at de ikke hænger i alting), til 4-5 milimeters tykkelse. De skulle gerne blive ovale. Pensl de flade dejstykker på oversiden og fold dem på midten, og lade dem hæve til dobbelt størrelse (ca 30 minutter). ‘bag’ dem i en dampovn, i ca 10 minutter ved 96-100 grader. Har du ikke en dampovn kan en gryde med pastaindlæg og lidt kogende vand i bunden også bruges. Find på noget, du er kokken i dag. 🙂

Svampe-‘stuvning’

3 kejserhatte i tern
½ lime i både
skal og saft fra ½ lime
50g smør
10g sukker
1 tsk hoisin sauce
1 spsk soyasauce

Rist svampene 3-5 minutter til de får en lysebrun farve, og imens tages skallen af limen, og saften af en halv, smørret sukkeret, og de 2 saucer, og koges op til en (fed) sauce.
Hæld de stegte svampe i saucen og stil et lunt sted til det skal serveres.

Resten af svampene:
3 stk portobello
en håndfuld kantareller.
5-10 san marzano tomater (eller anden lille tomat)

Steg svampene, og bland dem med tomaten, og anret dem på en tallerken. Læg en bolle ved, og fyld svampesaucen i den. Drysses med timian.

Velbekomme.

Denne opskrift er til 4 personer, så der bliver baozi boller til overs. De er gode i ungernes madpakker.


Udgivet

i

,

af

Kommentarer

3 svar til “Dampede baozi boller med svampe”

  1. […] For lidt tid siden blev jeg spurgt af Elektrolux om jeg havde lyst til at deltage i en madbloggerstafet. Temaet for stafetten er ‘vildt og dampet’. Man er på hold 3 bloggere sammen og skal sammen kreere en sammenhængende 3-retters efterårsmenu som passer til temaet ‘vildt og dampet’. Ingrediensen ’vildt’ skal indgå i alle tre retter, og (dele af) alle tre retter skal tilberedes med damp. Jeg er på hold med Sabrina fra withloveandsugar.dk og Lars fra Grydeskeen.dk. Sabrina var den første, som skulle sende en ingrediens afsted til Lars, som dermed var den første til at vælge om han ville lave forret, hovedret eller dessert. Sabrina sendte lidt blandede svampe til Lars som valgte at lave forretten med disse. I kan se hans ret her. […]

  2. Erland Avatar

    Hov – det ser da vildt godt ud !! De skal på “To-do” listen 🙂

  3. […] : Fjordrejen  Dessert: Klidmoster  Hold B – links til retterne Forret : Louises Madblog  Hovedret : Grydeskeen  Dessert With Love & […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *