Tag: svampe

  • Dampede baozi boller med svampe

    Vi er igen i år med i Electrolux’ madbloggerstaftet, som i år har temaet ‘Vildt Dampet’. Vi får en ingrediens tilsendt som en af de 2 andre på holdet har sendt, og så skal vi sammen lave en menu med temaet vildt dampet. Vi må ikke snakke sammen undervejs, så jeg glæder mig til at se […]

  • Fyldt kalveschnitzel med enoki svampe, tomat rygeost creme og brændte kartoffelstave

    Fyldt kalveschnitzel med enoki svampe, tomat rygeost creme og brændte kartoffelstave

    Jeg holdt et par fridage, så for at belønne mig selv for den gode ide skulle jeg forkæles lidt af mig selv – så det var tid til at gøre lidt ud af aftensmaden.

  • Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

    Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

    Her bliver det virkeligt holdt simpelt. Frisk pasta, parmesan, frisk chili, en bakke markchampignoner, frisk rosmarin, frisk hvidløg og smør. I denne ret drejer det hele sig om at få så meget smag ud af de enkelte råvare som muligt, samtidig med at deres smag skal kraftigt tilstede uden de render sammen.

  • Chili con carne – den til weekenden

    Chili con carne – den til weekenden

    Jeg er helt pjattet med Chili con carne og det slog mig her forleden at efter Lars og jeg snart har haft grydeskeen.dk i tre år – så har jeg aldrig skrevet om Chili con carne. Enhver undskyldning jeg kan bruge for at gå lidt amok i køkkenet. Jeg laver tit en simpel chili con […]

  • Risotto med svampe (kantareller)

    Risotto med svampe (kantareller)

    Idag er det Grydeskeens fødselsdag. Hurra, hurra, hurra! Idag er det 2 år siden vi startede Grydeskeen.dk, og vi har efterhånden et betragteligt antal besøgende, og det er dejligt motiverende, at der åbenbart er nogle som gider læse om det vi skriver. Hvem skulle have troet det? Retten jeg vil skrive om idag, svamperisotto, kom […]

  • Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

    Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

    Her mens vi venter på december og alle de traditionelle retter vi skal proppe os med,  var jeg blevet inspireret af en fortælling om flæskesteg. I dag hos min lokale kødpusher udsøgte jeg mig et pænt stykke af en kamsteg og muligheden for at gøre noget anderledes ved den. Ingen brun sovs, rødkål og brune […]

  • Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

    Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

    Det er ikke alle retter jeg tager billeder af, som bliver beskrevet på sitet og det er ikke alle billeder af råvarer der bliver vist. Det kan være at billedet ikke passer ind i opskriften, der er ..erhm.. for mange dårlige billeder, eller den helt tragiske version hvor retten enten ikke smager godt eller bare er for underlig. Men der er også mange rigtig gode billeder imellem. Mange af dem passede bare ikke ind i opskriften. Jeg har valgt de bedste, så de kommer jer til gode.

  • Svinekoteletter med varm salat

    Svinekoteletter med varm salat

    Så er det tid til et af de klassiske stykker af kød, svinekoteletter. Serveret med en varm salat af chorizo, portobellosvampe, forårsløg og bare for at bruge mere af grissebassen lidt luft tørret skinke.

  • Butterdej med oksebacon, portobello svampe og mozzarella

    Butterdej med oksebacon, portobello svampe og mozzarella

    Jeg har længe gået og været fristet af at lave noget med butterdej. Butterdej er en herlig ting at arbejde med da den bare skal købes. Jo du kan sagtens lave den selv, men der er lidt mere arbejde i det. Det er hvad de fleste der skriver om mad siger, så jeg fik købt plade i en af de lokale discountbutikker.

  • Ostehapser med safran og trøffelsmør

    Ost er en klassisk måde at ende et måltid på. Store osteborde bliver hevet rundt til almen fryd på de bedre restaurationer, og Frankrig bryster sig af at have firehundrede forskellige oste. Åh ost! Hvid, fast, blød, blå, stærk, mild, gammel, frisk, ung og bare dejlig.  For nogle år siden var jeg på Horizonten i […]

  • Pandestegte tortellini med ricotta og svampe

    Pandestegte tortellini med ricotta og svampe

    En af opskrifterne var på tortellini med ricotta og noget andet. Længere kom jeg ikke, for det var ikke mere end nogle dage siden at jeg havde købt mine yndlingssvampe portebellos og så faldt de enkelte ting på plads for mig.

  • Pasta med kylling og portobello svampe

    Pasta med kylling og portobello svampe

    Jeg var i fuld gang med at lave ost, så der var ikke meget tid eller energi til at min test skulle blive alt for krævende. Et kyllingebryst var hentet i fryseren tidligere, og et hurtigt kig rundt i køkkenet viste mig at der lå de sidste to portobello svampe og så ensomme ud.