Butterdej med oksebacon, portobello svampe og mozzarella

Jeg har længe gået og været fristet af at lave noget med butterdej. Butterdej er en herlig ting at arbejde med da den bare skal købes. Jo du kan sagtens lave den selv, men der er lidt mere arbejde i det. Det er hvad de fleste der skriver om mad siger, så jeg fik købt plade i en af de lokale discountbutikker.

Buttdej med oksebacon, portebello svampe og mozzarella
Butterdej med oksebacon, portobello svampe og mozzarella

Næste skridt var fyldet. Hjemme på køkkenbordet vidste jeg at der stod en bakke med portobello svampe. Der lå allerede en pose mozzarella i indkøbsposen, så da jeg hos min slagter faldt over noget oksebacon, så var rammerne sat. Et par dage før havde jeg købt en flaske spansk sherry vineddike og havde ikke nået at få den prøvet endnu.

Jeg rensede portobello svampene og lagde dem med lamellerne opad i et ovnfast fad. Lidt sherry vineddike blev dryppet over dem og en lillebitte klat smør lagt på hver af dem. De blev stillet i ovnen på 120 grader Celcius indtil de så møre ud. På panden stegte Jeg et par skiver af oksebaconen indtil den var sprød.

Oksebacon
Oksebacon

Jeg rullede butterdejen ud og skar fire kvadratiske plader ud. Svampe og oksebaconen blev skåret ud i små stykker og placeret på butterdejs stykkerne. En smule mozzarella blev lagt ovenpå.

Oksebacon, portebello svampe og mozzarella lagt på butterdejs stykkerne
Oksebacon, portobello svampe og mozzarella lagt på butterdejs stykkerne

Jeg piskede et helt æg, så det var parat til at blive brugt til at pensle butterdejen med. Et fantastisk æg iøvrigt, du kan se på det næste billede hvor gul blommen var. Jeg penslede kanterne og foldede det ene hjørne over fyldet til det nåede det andet, så jeg endte op med en trekant.
Bagefter penslede Jeg den på ydersiden for at få et flot gyldent udseende. Til sidst, som prikken over i’et dryssede jeg lidt Læsø salt på toppen.

Butterdejen foldet sammen og penslet med æg
Butterdejen foldet sammen og penslet med æg

Det hele blev stillet ind i en allerede varm ovn (220 grader Celcius) i cirka tyve minutter.

Den åbnede butterdej med oksebacon, portebello svampe og mozzarella
Den åbnede butterdej med oksebacon, portobello svampe og mozzarella

Derefter der det bare at gå igang. En let og god forret.


Udgivet

i

af

Kommentarer

4 svar til “Butterdej med oksebacon, portobello svampe og mozzarella”

  1. Sifka Avatar

    Uhm, for en lækker hapser. Oksebacon, hm, det må prøves.

  2. Morten Avatar

    De gjorde stor lykke hos mine gæster den aften. Mange mmm, ymmm lyde hvilket altid er et godt tegn 🙂

  3. Angelina Avatar
    Angelina

    Hej

    Hvor har du fået okse bacon henne ?

    Hilsen

    Angelina

  4. Morten Avatar

    Jeg fandt det hos min slagter.

    Hvis du bor i København, så så jeg en af slagterne i Torvehallerne havde oksebacon:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *