Jeg har længe gået og været fristet af at lave noget med butterdej. Butterdej er en herlig ting at arbejde med da den bare skal købes. Jo du kan sagtens lave den selv, men der er lidt mere arbejde i det. Det er hvad de fleste der skriver om mad siger, så jeg fik købt plade i en af de lokale discountbutikker.

Næste skridt var fyldet. Hjemme på køkkenbordet vidste jeg at der stod en bakke med portobello svampe. Der lå allerede en pose mozzarella i indkøbsposen, så da jeg hos min slagter faldt over noget oksebacon, så var rammerne sat. Et par dage før havde jeg købt en flaske spansk sherry vineddike og havde ikke nået at få den prøvet endnu.
Jeg rensede portobello svampene og lagde dem med lamellerne opad i et ovnfast fad. Lidt sherry vineddike blev dryppet over dem og en lillebitte klat smør lagt på hver af dem. De blev stillet i ovnen på 120 grader Celcius indtil de så møre ud. På panden stegte Jeg et par skiver af oksebaconen indtil den var sprød.

Jeg rullede butterdejen ud og skar fire kvadratiske plader ud. Svampe og oksebaconen blev skåret ud i små stykker og placeret på butterdejs stykkerne. En smule mozzarella blev lagt ovenpå.

Jeg piskede et helt æg, så det var parat til at blive brugt til at pensle butterdejen med. Et fantastisk æg iøvrigt, du kan se på det næste billede hvor gul blommen var. Jeg penslede kanterne og foldede det ene hjørne over fyldet til det nåede det andet, så jeg endte op med en trekant.
Bagefter penslede Jeg den på ydersiden for at få et flot gyldent udseende. Til sidst, som prikken over i’et dryssede jeg lidt Læsø salt på toppen.

Det hele blev stillet ind i en allerede varm ovn (220 grader Celcius) i cirka tyve minutter.

Derefter der det bare at gå igang. En let og god forret.
Skriv et svar