Da jeg var ude og købe mine 22 liter mælk til at lave ost af hos Osted Ost & Mejeri faldt jeg for fristelsen til at købe den sidste Double Creme (fløde med 48% mælkefedt eller mere..) jeg kunne se på hylden. Jeg må indrømme at det var første gang at jeg havde fornøjelsen af at se det i en butik her til lands. Hvilket nok siger mere om hvor jeg har handlet, samt den røde standardflødes udbredelse.
Men nu var den købt, og nu skulle den prøves. Helst i en sammenhæng hvor jeg har kendt fløde i forvejen. Nemlig – en flødesovs!
Jeg var i fuld gang med at lave ost, så der var ikke meget tid eller energi til at min test skulle blive alt for krævende. Et kyllingebryst var hentet i fryseren tidligere, og et hurtigt kig rundt i køkkenet viste mig at der lå de sidste to portobello svampe og så ensomme ud.
Tørret pasta ligger der altid i skabet, og for at det ikke skal kede sig, hvidløg og en masse krydderurter.
Fra tanke til handling, fra inspiration til færdig ret – kan der være ganske kort.
Ingredienser:
1 Kyllingebryst
2 Portobello svampe (eller andre svampe)
1 lille løg
1 fed hvidløg
Fløde (jeg brugte double creme)
Pasta
Salt
Peber
Frisk basilikum
Redskaber:
Sautepande
Kniv
2 spækbrætter
Gryde til at koge pasta i
Fremgangsmåde:
Fyld gryden med vand og sæt den over at koge.
Sæt panden over for kraftig varme, og lad den blive godt varm. Riv svampene i stykker og steg dem for kraftig varme. Skær kyllingen ud i grove stykker på det ene skærebræt. Hak løg og hvidløg på det andet.
Når svampene er blevet stegte, læg da kyllingestykkerne i panden. Krydder dem med salt og peber. Når kyllingen har fået farve på alle sider, tilsæt det hakkede løg.
Når løgene er blevet klare tilsæt en slat fløde og hvidløg. Lad det koge ned.
Vask basilikumbladene. Når pastaen er færdig bland dem med sovsen. Smag til med salt og peber. Når det smager godt, tilsæt det hakkede basilikum. Serveres straks.
Skriv et svar