Tag: Ost

  • Tartiflette

    Tartiflette

    Det sker ind imellem at jeg er på ferie i de franske alper. Især om vinteren, når jeg er på skiferie er Frankrig et yndet rejsemål. Når man så har været ude i kulden og bruge en masse energi i løbet af dagen, så har jeg svært ved at gå forbi et restaurant som har Tartiflette […]

  • Hackede hasselback kartofler

    Hackede hasselback kartofler

    Vi får ofte hasselback kartofler herhjemme, de er virkeligt nemme at lave, og passer oftere til vores madstil end kogte kartofler. Efter jeg for et års tid siden faldt over nogle flotte hasselback hos TastyKitchen, så har jeg gået og tænkt over at få lavet disse. Sjovt nok så forsvinder parmesan som dug for solen […]

  • Sønderhaven gårdmejeri og deres oste

    Det nordiske køkken, nordiske råvarer og alt godt der kan samles fra naturen, er noget af det der bliver skrevet rigtig meget om i disse dage. Hvilket er godt og velsmagende. Jeg er til gengæld en del mere fascineret af at der er ved at være gang i en del spændende lokale mejerier der laver, […]

  • Baconhapsere

    Brød, bacon og ost, og at springe over hvor gærdet er lavest. Dem som følger mig på Twitter, har nok opdaget at grillen er tændt ret ofte på vores terrasse. En af de ting som ofte er på grillen er de her baconhapsere. De er lavet af billige sager, men sammen giver de et brød, […]

  • Omelet med skinke og ost

    Jeg var vågnet tidligt. Solen hang lavt over horisonten og i al sin skønhed fortalte mig at jeg trængte til at få vasket vinduer. Noget jeg meget bekvemt valgte at ignorer da lysten til en omelet langsomt trængte gennem morgengnaveriet.

  • Lun sandwich med skinke, ost, tomat, forårsløg og basilikum

    Lun sandwich med skinke, ost, tomat, forårsløg og basilikum

    Frokost tid og jeg havde brug for noget styrkende, velsmagende og ikke mindst med smeltet ost. Hvad er mere klassisk end skinke, ost, tomat lagt på brød og lunet i ovn. For derefter at blive fyldt med frisk basilikum og spæde forårsløg. Hvad er mere velsmagende?

  • Parisertoast

    Det var lørdag, det var alt for tidligt og jeg var sulten. Nysgerrigt kiggede jeg rundt i køleskabet og i hjørnet lå resterne af en Tomme de Savoie (en helt fantastisk ost – prøv den før din nabo!). En pakke tyndskårne skiver af skinke fra et af de mere eksklusive discountmarkeder lå bagved en halv pakke […]

  • Marked i Bayeux, Normandiet, Frankrig

    Frankrig, gastronomiens hjemland. Normandiet, D-dag, William erobreren og Calvados. Så meget historie, så mange oste og så kort tid til at opleve det hele. Jeg har lige brugt en fornøjelig uge i Normandiet, med boplads i Bayeux. Mine forældre havde så venligt inviteret mig med på ferie til hyggeligt samvær og en hulens masse oplevelser.

  • Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

    Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

    Det er ikke alle retter jeg tager billeder af, som bliver beskrevet på sitet og det er ikke alle billeder af råvarer der bliver vist. Det kan være at billedet ikke passer ind i opskriften, der er ..erhm.. for mange dårlige billeder, eller den helt tragiske version hvor retten enten ikke smager godt eller bare er for underlig. Men der er også mange rigtig gode billeder imellem. Mange af dem passede bare ikke ind i opskriften. Jeg har valgt de bedste, så de kommer jer til gode.

  • Ost – parmesanen er ikke længere

    Efter lang tid og overvågning er min parmesan nu ikke længere. Parmesanen overlevede den eksploderende vandflaske, men jeg har den episode mistænkt for at være med til at fremskynde dens endeligt.

  • Ost: Mit første forsøg på hjemmelavet gorgonzola

    Ost: Mit første forsøg på hjemmelavet gorgonzola

    Da jeg sidste år begyndte at lære at lave ost var det oste der ikke skulle lagres meget jeg forsøgte med i begyndelsen. Min første ost der skulle lagres var en gorgonzola.

  • Ostehapser med safran og trøffelsmør

    Ost er en klassisk måde at ende et måltid på. Store osteborde bliver hevet rundt til almen fryd på de bedre restaurationer, og Frankrig bryster sig af at have firehundrede forskellige oste. Åh ost! Hvid, fast, blød, blå, stærk, mild, gammel, frisk, ung og bare dejlig.  For nogle år siden var jeg på Horizonten i […]