Det var lørdag, det var alt for tidligt og jeg var sulten. Nysgerrigt kiggede jeg rundt i køleskabet og i hjørnet lå resterne af en Tomme de Savoie (en helt fantastisk ost – prøv den før din nabo!). En pakke tyndskårne skiver af skinke fra et af de mere eksklusive discountmarkeder lå bagved en halv pakke billig toastbrød.

Hen over hylderne i køleskabet flashede Paristertoast i lykkelige glimt for min øjne. Jeg har et kærlighedsforhold til Parisertoast og har haft det siden jeg var knægt. Utallige er de gange venner har ventet på at jeg fik en Parisertoast på den lokale pølsevogn, som regel før vi skulle ud og have det sjovt. Folk bliver iøvrigt meget hurtigt utålmodige:)
Wikipedia fortæller mig at Parisertoasten stammer fra den franske Croque-monsieur. Hvis der skulle være nogle der er lidt historisk interesseret.
Jeg fordelte fire skiver toastbrød på et spækbræt. Satte den store non stick pande på komfuret og fyrede op for blusset. Fuld knald på det, det var morgen og min tålmodighed var ikke i top.
Fordele ost på to af skiverne. Jeg har altid ment at hvis man fordeler det ligeligt, så bliver den samlede oplevelse lidt lidt bedre.

En skive kogt skinke ligges oven på.

Lig de to andre skiver på toppen og giv dem et blidt press.
Nu kommer vi til hemmeligeheden ved en god Parisertoast. Den stammer jo fra et fransk koncept, så rigtig gættet frem med smørret. Skær en tynd skive smør og lig på toppen.
Check at panden er varm og lig Parisertoastene på panden med smørret ned af. Skær endnu et par tynde skiver smør og lig på toppen. Vend toastene når de er blevet pænt brune og osten er smeltet.

Tag dem af når de er færdige og nyd!
Skriv et svar