Omelet med skinke og ost

Omelet med skinke og ost
Omelet med skinke og ost

Jeg var vågnet tidligt. Solen hang lavt over horisonten og i al sin skønhed fortalte mig at jeg trængte til at få vasket vinduer. Noget jeg meget bekvemt valgte at ignorer da lysten til en omelet langsomt trængte gennem morgengnaveriet.

Fra gårsdagens pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille var der stadig æg og skinke tilbage.
På den øverste hylde i køleskabet lå der en ost fra Thise mejeri og der var en smule flutes tilbage fra weekendens udskejelser. Det og så lidt smør var nok til at jeg straks gik i gang med at lave en omelet.

Der er ved at være rigtig lang tid siden jeg sidst har lavet sådan en sag, så det var med forventningens glæde at jeg gik igang.

Først blev der revet en god håndfuld ost på det trofaste Microplan rivejern. Har du ikke sådan et kan det klart anbefales iøvrigt, et godt stykke værktøj!

4 æg blev pisket sammen med en gaffel og til sidst blev der tilsat lidt frisk knust peber. Nogle bruger her lidt vand, mælk eller fløde for at gøre den mere luftigt.

Reven ost og pisket æggemasse
Reven ost og pisket æggemasse
Frisk knust peber tilsættes æggemassen lige før den skal på panden
Frisk knust peber tilsættes æggemassen lige før den skal på panden

Den store pande blev sat over på fuld blus. Da den var godt varm fik den en lille klat smør, bare lige nok til at overfladen kunne dækket tyndt og ikke nok til at temperaturen på panden faldt.
Den piskede æggemasse røg på panden.

Æggemassen på panden, lige før forvandlingen til omelet sker
Æggemassen på panden, lige før forvandlingen til omelet sker

Her er der de kloge siger at man skal røre rundt undervejs.  Nu er jeg tilfældigvis doven, specielt klokken tidligt en søndag, så jeg lod det bare stege løs.

Lige inden jeg valgte at vende omeletten kortvarigt
Lige inden jeg valgte at vende omeletten kortvarigt

Lidt utålmodigt besluttede jeg mig til at vende den for lige at få den øverste side gjort færdig. Den fik lige kun et halvt minut så æggene var blevet tilberedt.

Omeletten vendt, så det indre side kunne blive færdig
Omeletten vendt, så det indre side kunne blive færdig

Så blev den vendt igen. Lidt fint salt drysset jævnt over den.  Den revne ost og skinken blev fordelt ligeligt og jeg lod den stå et minuts tid for at varmen lige kun nå at trænge ind i osten.

Omeletten blev vendt igen. Først lidt salt jævnt over det hele og så dækkes jævnt med reven ost og skinke
Omeletten blev vendt igen. Først lidt salt jævnt over det hele og så dækkes jævnt med reven ost og skinke

Så blev den foldet over og skubbet til den ene side i panden, mens jeg på den anden side stegte et par skiver flutes, hvorpå der var smurt lidt smør. Nu der var søndag!

Omeletten foldet halvt sammen, mens to skiver flutes lige steges sprøde
Omeletten foldet halvt sammen, mens to skiver flutes lige steges sprøde

Da brødene var færdige blev omeletten forsigtig lagt på en tallerken og skåret over på midten så vi alle bedre kan se hvordan den så ud indeni.

Omelet med skinke og ost
Omelet med skinke og ost

Der var god smag fra peberen i selve omeletten. Osten var lige præcis så trævlet som sådan en skal være og gav en god cremet konsistens.
Osten var af den milde slags, men havde lige smag nok til at spille op mod æggene.
Ikke en dårlig måde at starte en søndag på!


Udgivet

i

, ,

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *