Her bliver det virkeligt holdt simpelt. Frisk pasta, parmesan, frisk chili, en bakke markchampignoner, frisk rosmarin, frisk hvidløg og smør.
I denne ret drejer det hele sig om at få så meget smag ud af de enkelte råvare som muligt, samtidig med at deres smag skal kraftigt tilstede uden de render sammen.
Hak først et lille bundt rosmarin, knus et stort fed hvidløg let med siden af en kniv og hak en kvart frisk chili (alt efter smag selvfølgelig). I en lille gryde dump et par centimeter smør. Smelt det for meget svag varme. Her er det vigtigt at sørge for at smørret ikke begynder at blive så varmt at det bruser.
For så mister vi den der smørsovs smag.
Jeg gjorde det at jeg tog gryden af når smørret blev varmt og så lod den stå et stykke tid. Satte den tilbage på blusset jeg brugte til at stege markchampignerne med. Det gjorde jeg lige indtil markchampignonerne var blevet stegt færdig.
Sæt en gryde over med vand og salt til at koge din pasta. Mens den bringes til kog er det tid til rense og hakke markchampignonerne.
Skær dem ud i cirka 6-8 millimeter tykke skiver.
Frem med panden og lad den blive rigtig godt varm før du med en elegant håndbevægelse lader skiverne glide ned på den. Når de kommet igang med at stege så tilsæt en lille smule smør for at få stegningen til at gå lettere.
De skal stege indtil der næsten ikke fordamper mere væde fra panden.
Tag panden af varmen og lad den lige køle ned. Specielt vigtigt hvis du bruger en tyk bundet pande, da den holder varmen længere.
Hak lidt frisk chili på det her tidspunkt.
Hæld smørsovsen over champignonerne mens du koger pastaen. Frisk pasta skal som sagt kun have et par minutter. Når pastaen er færdig så læg pastaen på panden. Riv en gang parmesan over sammen med den hakkede chili
Rod det hele rundt indtil varmen fra pastaen har smeltet osten. Smag til med mere parmesan hvis du synes det er nødvendigt.
Anret og spis.
Givet ikke den mest farverige ret, men fyldt af smag.
Skriv et svar