Tag: parmesan

  • Spaghetti med kødboller og tomatsovs

    Spaghetti med kødboller og tomatsovs

    Her er en opskrift jeg er meget glad for. Den består af hakket oksekød, hvidløg, tomat, pasta og parmesan (salt og peber er inkluderet). Nogle gange skal der ikke så meget til for at lave et velsmagende og let måltid. Her er en opskrift jeg er meget glad for. Den består af hakket oksekød, hvidløg, […]

  • Pesto, pasta og svinemørbrad

    Pesto, pasta og svinemørbrad

    Mine basilikum planter var ved at have vokset sig parat i vindueskarmen til at blive lavet til pesto.  Pesto er bare bedre når man laver det selv og når det så bliver lavet af en plante som jeg selv har gået og passet, ja så bliver det bare ikke bedre. Svinemørbrad har iøvrigt (sammen med […]

  • Hjemmelavede flåede tomater og endnu en tomatsovs

    Hjemmelavede flåede tomater og endnu en tomatsovs

    Der er nogle grundting der er meget gode at kunne i et køkken. At kunne lave en god tomatsovs er en af dem. Tomat er noget af det mest alsidige når det kommer til at lave en sovs. Der er nok ingen anden råvare der i sig selv og med bare en smule tilberedning der […]

  • Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

    Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

    Her bliver det virkeligt holdt simpelt. Frisk pasta, parmesan, frisk chili, en bakke markchampignoner, frisk rosmarin, frisk hvidløg og smør. I denne ret drejer det hele sig om at få så meget smag ud af de enkelte råvare som muligt, samtidig med at deres smag skal kraftigt tilstede uden de render sammen.

  • Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

    Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

    Et stykke tid efter at mit komfur var gået i stykker og var blevet afløst af et par kogeplader, blev jeg ramt af en ubehjælpelig trang til lasagne. Intet komfur, ingen lasagne, var min første tanke. Indtil det slog mig: hvorfor ikke bare pandestege den? Nuvel, for at få den sprøde ost på toppen skulle […]

  • Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

    Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

    Endelig var der overskud til at lave noget ordentlig mad og det var et stykke parmigiano reggiano hjemtaget af mine forældre fra Italiens land der fik den tilbage. Jeg var lige ankommet hjem fra arbejde da der lå en fin lille pakke fra forældrerne med et stykke ost der straks blev prøvesmagt. Smagen var meget […]

  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    Jeg kunne bare ikke komme uden om at skulle lave min egen version af spaghetti Carbonara med min nylavede bacon. Det er en ret der vil bringe baconen i forgrunden og er rimelig let at gå til.

  • En enkel tomatsovs til pasta

    En enkel tomatsovs til pasta

    Jeg havde netop fornøjet med mig at læse om italiensk mad, og følte mig fristet til pasta med tomatsovs. Heldigvis havde jeg alt jeg skulle bruge i køkkenet. Pasta, friske tomater, løg, balsamico, hvidløg, pancetta, hakket oksekød, oregano, flere forskellige typer chili. Oh, alle de måder man kan få tomat til at blive til sovs. […]

  • Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

    Foodporn – Dem der ikke helt klarede det

    Det er ikke alle retter jeg tager billeder af, som bliver beskrevet på sitet og det er ikke alle billeder af råvarer der bliver vist. Det kan være at billedet ikke passer ind i opskriften, der er ..erhm.. for mange dårlige billeder, eller den helt tragiske version hvor retten enten ikke smager godt eller bare er for underlig. Men der er også mange rigtig gode billeder imellem. Mange af dem passede bare ikke ind i opskriften. Jeg har valgt de bedste, så de kommer jer til gode.

  • Tortellini med ricotta og salviesmør

    Tortellini med ricotta og salviesmør

    Fyldet i tortellinierne smager fortrinligt, og salviesmørret smager ikke mindre end fantastisk. Salvie er når det er råt meget kraftigt i smagen, men når det er blevet stegt i smør falder smagen til mindre styrke, og smørsovsen og salvien passer rigtig godt til fyldet i tortellinierne.

  • Ost – parmesanen er ikke længere

    Efter lang tid og overvågning er min parmesan nu ikke længere. Parmesanen overlevede den eksploderende vandflaske, men jeg har den episode mistænkt for at være med til at fremskynde dens endeligt.

  • Pasta med siciliansk olivenolie, parmesan og hvidløg

    Pasta med siciliansk olivenolie, parmesan og hvidløg

    Jeg var så heldig forleden at en god ven kunne dele en råvare med en god historie og en endnu bedre smag. Hans forældre har købt et hus på Sicilien. Med i købet fulgte en have med massere af oliven, citron og appelsin træer.