Tag: chili

  • Guacamole

    Guacamole

    Jeg skulle bruge lidt tilbehør til en fiskefrikadelle der kommer her på skeen inden for kort tid og Guacamole var det perfekte tilbehør. Skaf dig en moden advokado og skær den åben som på billedet. Tap stenen bestemt med knivbladet, drej og fjern stenen:: Med en sløv kniv (ellers skær du dig bare i fingeren) […]

  • Syltede Jalapeños

    Syltede Jalapeños

    En af de ting jeg godt kan lide at spise til pizza og pasta m. kødsovs er en lille chili. En lille syltet jalapeno. Desværre er det alt for ofte at dem man køber på glas eller dåse er noget værre skrammel. De mangler bid og de smager kedeligt. Så er det jo godt man […]

  • Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup

    Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup

    Det startede egentligt ud med at jeg havde for mange tomater i drivhuset, og skulle have brugt dem til noget. Hjemmelavet ketchup er en hyggelig ting at gå at lave, og så kan man jo selv bestemme hvordan den skal smage. Denne ketchup er stærkt inspireret af Klidmosters Ketchup, fordi den er nem at lave, og […]

  • Mortens varme tapas

    Mortens varme tapas

    For et stykke tid siden var jeg forbi Torvehallerne og fik en bid brød hos Tapa del Toro som serverer tapas. Et sted med en god stemning, og udemærket mad iøvrigt. Det inspirerede mig til denne lille lune ret ugen efter. En lille hurtig ting der er fyldt af smag.

  • Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

    Pasta med ristede markchampignoner, rosmarin og chili

    Her bliver det virkeligt holdt simpelt. Frisk pasta, parmesan, frisk chili, en bakke markchampignoner, frisk rosmarin, frisk hvidløg og smør. I denne ret drejer det hele sig om at få så meget smag ud af de enkelte råvare som muligt, samtidig med at deres smag skal kraftigt tilstede uden de render sammen.

  • Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

    Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

    Mens solen stod højt på himlen og gjorde sit bedste for at ødelægge små børns is i sommervarmen, fik jeg lyst til en bøf og lidt let, men enkelt tilbehør. I det gule af de lokale discountmarkeder faldt jeg godt skjult over en bakke med enoki svampe. Jeg var ved at falde ned af bænkevarmeren […]

  • Chili con carne – den til weekenden

    Chili con carne – den til weekenden

    Jeg er helt pjattet med Chili con carne og det slog mig her forleden at efter Lars og jeg snart har haft grydeskeen.dk i tre år – så har jeg aldrig skrevet om Chili con carne. Enhver undskyldning jeg kan bruge for at gå lidt amok i køkkenet. Jeg laver tit en simpel chili con […]

  • Hjemmelavet flæskesvær

    Hjemmelavet flæskesvær

    Jeg var oppe hos min slagter for at købe et par svinekoteletter og fik den afskårne svær med. Tid til at lave flæskesvær.

  • Eksperiment: Hønsekødsuppe med kyllingbryst sousvide, spinat, forårsløg og chili

    Eksperiment: Hønsekødsuppe med kyllingbryst sousvide, spinat, forårsløg og chili

    Mange af de andre eksperimenter jeg har skrevet om her på siden kræver specielle ting og udstyr. Denne ret kan sagtens laves uden sous vide og smage lige så godt. Men når det nu alligevel var tid til at lave mad med lidt imponator effekt, ja så var det frem med frituremaskine og ikke mindst stemplekanden til kaffe.

  • Hjemmelavet mayonaise (nu også med smag)

    Hjemmelavet mayonaise (nu også med smag)

    Har du engang prøvet at lave din egen mayonaise, så køber du modvilligt den hvide fra den nærmeste discountbutik!

  • Portobello svampe med trøffel croutoner

    Portobello svampe med trøffel croutoner

    Den her er ret er inspireret af en Jamie Oliver opskrift, som jeg første gang smagte for nogle år siden. Gnid en portobello svamp ind i olie. Læg den med stilken opad i et ovnfast fad og drys hakket chili og hvidløg over den. Slut af med lidt salt og peber.

  • Lammeculotte med tomat, feta og ovnstegte kartofler

    Lammeculotte med tomat, feta og ovnstegte kartofler

    Jeg stod en fredag og snakkede med en god kollega om hvordan man kunne lave en nem hovedret og som han formulerede det så elegant: “Noget der bare lige kan rodes sammen og smides i ovnen”. Så det skulle være nemt at forberede, let at tilberede og smage godt. Store krav, men på ingen måde umuligt.