Kartofler, chorizo, bacon - Tapas inspireret varm ret
For et stykke tid siden var jeg forbi Torvehallerne og fik en bid brød hos Tapa del Toro som serverer tapas. Et sted med en god stemning, og udemærket mad iøvrigt.
Det inspirerede mig til denne lille lune ret ugen efter. En lille hurtig ting der er fyldt af smag.
Lad os først starte med at hakke, pille og skære de forskellige ingredienser. Du skal bruge:
En Chorizo
Kartofler
Bacon
Rødløg (eller almindeligt løg)
Et glas hvidvin
Friske røde chili
Hvidløg
En håndfuld små tomater, jeg brugte San Marzano.
Smør
Bacon og chorizo skæres ud i, hvad der altid benævnes mundrette stykker. Jeg havde købt et stykke helt bacon. Først fjernede jeg skindet, da det kan være sejt selv om det bliver stegt sprødt.
Bacon og chorizo skræres ud i stykker og skiver
Kartofler blev vasket og skåret ud i skiver.
Kartofler skæres ud i 4 mm tykke skiver
Løg og en hulens bunke hvidløg blev hakket. San marzano tomater blev skåret i kvarte. Vigtigst med tomaterne er at de er vel modne og ikke for store. De skal i størrelsen passe med den størrelse jeg lavede kartolfer, chorizo og baconen i.
Rødløg og 3 store fed hvidløg hakkes fint
En lille håndfuld modne tomater skæres i kvarte, 4-5 hvidløg og et rødløg hakkes
I denne ret erdet en fordel at have det hele forberedt før du går igang, da det går stærkt når vi går i gang.
Kartoflerne røg i en gryde, blev dækket med vand, tilsat lidt salt og sat på blusset så de lige kunne blive kogt møre.
Mens det stod på blev først baconen stegt sprød på en godt varm pande.
Bacon steges sprødt
Baconen tages af og lægges til afdrypning. Chorizoen steges sprødt på begge sider i bacon fedtet.
Jeg skulle lige vente fem minutter derefter, før kartoflerne var kogt færdige. Da de var det, og de var dampet af, røg de på panden og blev stegt i fedtet fra bacon og chorizo.
Jeg steger det hele for god varme iøvrigt og varmen reguleres ved at tilsætte nye råvarer til panden.
De kogte kartofler steges meget let i fedtet fra bacon og chorizoen
Når kartoflerne lige har fået farve dumpes rødløget på panden. Rod forsigtigt rundt indtil løgene er blevet klare i det.
Når kartoflerne lige har fået lidt farve tilsættes rødløget
Lad derefter chilien, hvidløg, den stegte bacon og chorizo ryge ned på panden. Jeg lod bacon skindet ryge samme vej, da det ville være med til at give ekstra smag. Rør det hele rundt et kort øjeblik
Chili og hvidløg skal på panden. Jeg lagde også bacon skindet på for smagens skyld
Så skal bunden af panden lige dækkes med en 3-4 milimeter hvidvin. Endeligt ikke for meget, for så vil sprødheden fra meget af det stegte blive helt væk. Givet noget vil forsvinde, men der vil være lidt tilbage.
Hvidvin hældes ved, så det dækker en 3-4 milimeter fra bunden
Lad det hele reduceres under kraftig varme, indtil det ser sådan her ud.
Lad det koge ned under blid omrøring indtil du får resulatet som på billedet
Så er det tid til at lade tomaterne deltage i smagsfesten.
Tomaterne hældes ved når hvidvinen er kogt lidt ned
Rør rundt igen. Tomaterne skal bare lige have nok til at de begynder at falde sammen.
Giv den en klat smør. Det er med til at fremhæve smagen og mere vigtigt så er det med til lige at gøre væden til en sovs.
Rør blidt rundt indtil væden er blevet god cremet.
Monter med en klump koldt smør og rør igen
Hæld i en skål, pynt med lidt persille hvis du har gæster eller er madblogger og bon appetité.
Kartofler, chorizo, bacon - Tapas inspireret varm ret
Mmm!Det ser slet ikke værst ud!
Tak for en flot blog med meget inspirerende trin-for-trin-billeder. Det er virkeligt dejligt at følge med her 🙂
Kh
Luise http://sesamsesam.com/
Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok
Det ser rigtig lækkert ud!
Rigtig hyggemad, man går jo aldrig galt i byen med bacon og kartofler 😉
Mmm!Det ser slet ikke værst ud!
Tak for en flot blog med meget inspirerende trin-for-trin-billeder. Det er virkeligt dejligt at følge med her 🙂
Kh
Luise
http://sesamsesam.com/
Det er comfort food på højt plan 😉
@Sjønne – helt enig:)
@Klidmoster – oh ja og let at lave
Hov, Luise – du røg lige i spamfilteret:) Men nu er din kommentar tilbage og så skal du da have et svar:)
Tak for de fine ord:) Lars og jeg har som sædvanligt snakket om at vi skal til at være mere aktive, så lad os håbe det sker:)
Fin blog du har:)
jeg vil bruge dette til tapas – men bør man have en form for let salat eller noget til? dette vil nemlig blive min eneste “varme” ret.
Og hvor mange personer ,er denne ret lige til?
Du kan sagtens have en let salat til eller/og noget brød. Brød ville være godt til at svøbe op alt det gode tilsidst.
Den der er vel til to personer:)
God fornøjelse og håber det vil lykkes og smage vel:)
Super ret. Brugte den som forret og gav en fantastisk god smag. Tak for det.
Mads – det var en fornøjelse at det smagte:)