Marinerede sild

IMG_2407

Når der skal laves dansk frokostbord er en af mine favoritter altid silden. Den smager fantastisk, og kan laves i et utal af varianter. Dog forbliver min yndling nok at være den klassiske marinerede sild med karrysalat og et halvt æg på. Gerne med en snaps til.

Opskriften her er en grundopskrift, som du selv kan skifte ud i krydderierne med. Hvis du synes den bliver for sød, så hæld en smule mindre sukker i.

Sildene køber jeg for-saltede og for-filterede fra min fiskehandler, og udbløder dem 12-18 timer i koldt vand inden jeg bruger dem.

Marinerede sild
 
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
 
Let opskrift på marinerede sild til frokostbordet.
Forfatter:
Køkken: Danish
Antal portioner: 500g
Ingredienser
  • 500 g spegesild / saltsilde som fileter
  • 200 g sukker
  • 200 g vand
  • 200 g lagereddike
  • 1 lille løg
  • krydderier: Peberkorn, nelliker, enebær, chili (eller hvad du nu synes)
Instruktioner
  1. Kog sukker, eddike og vand op. Lad det køle ned til omkring stuetemperatur igen. Put fileterne på skoldede glas, og hæld krydderier og lagen ved.
  2. Lad det stå min 24 timer, gerne en uge før du spiser af det.
  3. Serveres på rugbrød med en løgskive, evt kogte æg, og en lille snaps.

    Vi anbefaler en svensk snaps fra Snälleröds eller O.P. Anderson

 

IMG_2405


Udgivet

i

af

Kommentarer

Ét svar til “Marinerede sild”

  1. Hosting Deutschland Avatar

    Hej Emil, Det lyder som om, at du bruger hele sild? Det har jeg aldrig provet, ma jeg tilsta. Jeg bruger altid fileter, hvor benene er skaret fra, inden jeg marinerer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *