Når der skal laves dansk frokostbord er en af mine favoritter altid silden. Den smager fantastisk, og kan laves i et utal af varianter. Dog forbliver min yndling nok at være den klassiske marinerede sild med karrysalat og et halvt æg på. Gerne med en snaps til.
Opskriften her er en grundopskrift, som du selv kan skifte ud i krydderierne med. Hvis du synes den bliver for sød, så hæld en smule mindre sukker i.
Sildene køber jeg for-saltede og for-filterede fra min fiskehandler, og udbløder dem 12-18 timer i koldt vand inden jeg bruger dem.
- 500 g spegesild / saltsilde som fileter
- 200 g sukker
- 200 g vand
- 200 g lagereddike
- 1 lille løg
- krydderier: Peberkorn, nelliker, enebær, chili (eller hvad du nu synes)
- Kog sukker, eddike og vand op. Lad det køle ned til omkring stuetemperatur igen. Put fileterne på skoldede glas, og hæld krydderier og lagen ved.
- Lad det stå min 24 timer, gerne en uge før du spiser af det.
- Serveres på rugbrød med en løgskive, evt kogte æg, og en lille snaps.
Vi anbefaler en svensk snaps fra Snälleröds eller O.P. Anderson
Skriv et svar