Tag: salat

 • Tunsalat

  Tunsalat

  En af de ting min fynske svigerfamilie har fået ind som tradition (og nødløsning) til frokostbordet er tunsalat.  Om det er en udpræget fynsk ret ved jeg ikke, men det er derfra jeg har lært retten at kende. En af de store fordele ved retten er at den består af ting man ofte har liggende […]

 • Krebsehalesalat

  Krebsehalesalat

  Nogle gange skal det være let, hurtigt og velsmagende, også hvis der kommer gæster. Jeg fik købt mig en gang krebsehaler i lage i et af de lokale discountmarkeder og viste lige præcis hvad jeg ville gøre ved den.

 • Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

  Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

  Salat er let at lave (for det meste). Hak noget grønt i stykker, bland det sammen og lav en vinaigrette. Rode rode rode rundt og vupti. Den her salat kræver lidt mere, men det er det hele værd.

 • Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

  Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

  Dagen efter min hjemmelavede bacon var blevet færdig skulle hvidløgs baconen spises i en sandwich til frokost.

 • Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

  Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

  Her mens vi venter på december og alle de traditionelle retter vi skal proppe os med,  var jeg blevet inspireret af en fortælling om flæskesteg. I dag hos min lokale kødpusher udsøgte jeg mig et pænt stykke af en kamsteg og muligheden for at gøre noget anderledes ved den. Ingen brun sovs, rødkål og brune […]

 • Marineret revelsben med tørristede champignoner og salat

  Marineret revelsben med tørristede champignoner og salat

  Et styk kursus overstået, alle weekendens planer kulsejlet, og trætheden havde meldt sig. Tidligt var turen gået hjemover i myldretidens deprimerende togtrafik mens ugens indtryk satte sig tungt i sindet. Havde jeg fået gjort det jeg gerne ville? Jeg lod mig synke  ned i fredagens ulidelige trælshed mens det grå efterårsvejr kækt gjorde sit til […]

 • Baconsvøbt unghanebryst på grill

  Baconsvøbt unghanebryst på grill

  Baconsvøbte unghanebryster på grill. Rigtig nemt, fantastisk lækkert. Unghanebryst er de ekstra penge værd i forhold til almindelige kyllingebryster.

 • Svinekoteletter med varm salat

  Svinekoteletter med varm salat

  Så er det tid til et af de klassiske stykker af kød, svinekoteletter. Serveret med en varm salat af chorizo, portobellosvampe, forårsløg og bare for at bruge mere af grissebassen lidt luft tørret skinke.

 • Rødkålssalat med æbler og rosiner

  Rødkålssalat med æbler og rosiner

  Ligesom den anden rødkålssalat med appelsin og valnødder er denne rødkålssalat en herlig forfriskende salat at få på bordet. Rødkålssalat er nu alligevel noget mere frisk end en tung herregårdsrødkål.

 • Rødkålssalat med appelsin og valnødder

  Rødkålssalat med appelsin og valnødder

  Rødkålssalat er måske lidt overset. Når man nu skal have vinterens fede mad som f.eks flæskesteg, så er det jo oplagt med brun sovs, brune kartofler, og varm rødkål. Jeg synes bare tit det hele bliver lidt tungt, så man kunne jo lige erstatte den tunge rødkål med en lidt friskere version, nemlig rødkålssalaten.