Når det er sommer, så skal der grilles! Jeg havde været så heldig at finde nogle unghanebryster på tilbud en dag jeg var ude at handle, og det var egentlig meningen at unghanebrysterne skulle have været stegt i ovnen, men da det blev ved med at være tørvejr, blev grillen startet op.
Så står man der med en flok unghanebryster, som man skal finde på noget med. Frem med bacon, omkring unghanebryst, og i med nogle tandstikker for at holde baconen på plads, når de skulle grilles. På med friskkværnet peber og en lille smule salt. Baconen er salt i forvejen, så pas på med for meget salt.
Imens grillen blev varm, så blev der lige vasket en flok nye kartofler (desværre ikke fra haven), og sat over til kogning. Havde jeg haft mere tid, så havde de lige fået lidt mindre tid i gryden, og så lige en hurtig smørstegning til sidst.
Imens kartoflerne koger, så skal de baconsvøbte unghanebryster grilles. På med dem. Jeg gav dem godt med direkte varme i starten, så de kunne få noget farve på begge sider, og for at sikre mig at unghanebrysterne blev helt færdige indeni fik de lige noget tid med indirekte varme, og med låg på grillen.
Imens unghanebrysterne steger, så er der lige tid til at lave en hurtig sommersalat med vinaigrette til. Er man ikke så hurtig med kniven (eller skal underholde gæster), så kan man også lave salaten tidligere.
Skriv et svar