Tag: kartofler

  • Tartiflette

    Tartiflette

    Det sker ind imellem at jeg er på ferie i de franske alper. Især om vinteren, når jeg er på skiferie er Frankrig et yndet rejsemål. Når man så har været ude i kulden og bruge en masse energi i løbet af dagen, så har jeg svært ved at gå forbi et restaurant som har Tartiflette […]

  • Et sommer minde. Gril, bøf og kartofler

    Nu sommeren er gået på hæld, og da vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer et af mine sommerminder fra grillen. Nu sommeren er gået på hæld og vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer […]

  • På besøg hos Madingeinøren – til svinekoteletter, rodfrugter og….smørsovs!

    På besøg hos Madingeinøren – til svinekoteletter, rodfrugter og….smørsovs!

    Jeg elsker at spise. Jeg elsker at spise god mad. Jeg kan også lave det. Jeg har i hvert fald holdt mig selv gående som enlig far til to i omkring halvandet år og alle var tilfredse.

  • Sprødstegt andebryst

    Sprødstegt andebryst

    Sprødstegte andebryster med smørstegte kartofler og bagte rodfrugter. Noget af en titel til en egentlig ret let ret. “Let” som i ikke svær, ikke som i kalorielet. Det sværeste i retten er at få tingene timet, så det hele er færdigt på samme tid.  Rodfrugterne i ovnen er ikke så sarte med tiden, og kartoflerne […]

  • Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

    Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

    Sommeren er enkle retter med grønt, grill og alt det der, men efteråret er komplekse sammensatte smage. Mad der tager lang tid at lave, mad der fylder hele huset med velduft og forventningens glæde, mad man kan glæde sig til, mad der luner og hygger!

  • Stegt ål med nye kartofler og persillesmørsovs

    Stegt ål med nye kartofler og persillesmørsovs

    Torsdag er en god dag at komme hjem lidt tidligt. Det er nemlig dagen hvor fiskevognen er på besøg. I dag faldt jeg for hans ål. Det slog mig at jeg ikke havde fået stegt ål i rigtig mange år og faktisk aldrig selv havde prøvet at tilberede dem.

  • Forloren hare

    Forloren hare

    Der er nogle ting som jeg aldrig har prøvet at lave. Nogle af dem er rigtige klassikere, og eftersom jeg aldrig havde prøvet at lave forloren hare før, så skulle det da prøves. Efter at have rodet lidt rundt, besluttede jeg mig for at prøve den opskrift som er i God Mad, let at lave, […]

  • Grydeskeens Oksehale suppe

    Grydeskeens Oksehale suppe

    Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!

  • Stegt laks med Sauce Bavaroise og confiterede kartofler og gulerødder

    Stegt laks med Sauce Bavaroise og confiterede kartofler og gulerødder

    En gang om ugen holder der er en fiskevogn nede ved stationen i stormetropolen, og engang imellem falder jeg for fristelsen. Denne gang var det et stykke laks der fik mit mundvand til at løbe. Jeg er inde i en periode hvor jeg gør meget ud af få brugt de ting jeg har derhjemme inden […]

  • Kanin ragout

    Kanin ragout

    Weekend, lørdag og jeg slendrede glad i kulden mod min yndlingslagter for at forkæle mig selv med en af hans gode bøffer.  En god plan, en velsmagende plan – men også en plan der blev ændret i sidste øjeblik. For i køledisken lå en frisk kanin og så ualmindelig indbydende ud.  Med kræet pakket pænt […]

  • Brunede kartofler

    Brunede kartofler

    Her forleden lavede jeg for første gang brunede kartofler.  Det var faktisk en ny fornemmelse at stå i køkkenet med en gammel klassiker og aldrig have prøvet at lave den før. Så for andre som jeg der ikke har prøvet at lave brunede kartofler – her er hvordan jeg gjorde. Heldigvis er brunede kartofler rigtig […]

  • Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

    Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

    Her mens vi venter på december og alle de traditionelle retter vi skal proppe os med,  var jeg blevet inspireret af en fortælling om flæskesteg. I dag hos min lokale kødpusher udsøgte jeg mig et pænt stykke af en kamsteg og muligheden for at gøre noget anderledes ved den. Ingen brun sovs, rødkål og brune […]