Nu sommeren er gået på hæld, og da vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer et af mine sommerminder fra grillen.
Nu sommeren er gået på hæld og vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer et af mine sommerminder fra grillen.
Jeg havde ved en ubehøvlet slagter i indre by i København fået købt mig noget af en bøf – en new york udskæring. Tyk og dejlig så den ud.
Solen hang lavt i horisonten og var på vej ned bag huse og hække. Bøffen blev vendt i salt, peber og lige gjort fugtig med lidt olie mens risten på kuglegrillen lige fik lov til at blive rigtig varm.
Jeg havde en håndfuld nye kartofler i overskud fra dagen før og de blev skåret i skiver, lagt i et ovnfast fad. Kvarte solmodne tomater blev drysset over sammen med salt og en par klumper smør.
Bøffen røg på grillen og fik flot stegeskorpe på alle sider før den lagt på inddirekte varme. Et par pølser fra samme slagter røg også på. Det var grill, så der skal pølser til.
Låget blev lagt på kuglegrillen og kødet fik ca. 10 minutter ved svag varme eller indtil det lige fik nok. Ved siden af havde jeg lagt et helt hvidløg som skulle bruges til at krydre kartoffelfadet til allersidst.
Køddet blev taget af og det ovnfaste fad røg på grillen. Friske krydderurter blev plukket, skyllet og lagt på kullene. Låget blev lagt på, så kartoflerne lige kunne blev røget af krydderurterne. En blanding af frisk oregano og løvstikke.
Til sidst blev det bagte hvidløg trykket ud i kartoflerne og mens fadet stod direkte på kullene blev det hele rørt blidt rundt.
Sommer, grill og solnedgang. Lad bare efteråret komme an.Jeg havde ved en ubehøvlet slagter i indre by i København fået købt mig noget af en bøf – en new york udskæring. Tyk og dejlig så den ud.
Solen hang lavt i horisonten og var på vej ned bag huse og hække. Bøffen blev vendt i salt, peber og lige gjort fugtig med lidt olie mens risten på kuglegrillen lige fik lov til at blive rigtig varm.
Jeg havde en håndfuld nye kartofler i overskud fra dagen før og de blev skåret i skiver, lagt i et ovnfast fad. Kvarte solmodne tomater blev drysset over sammen med salt og en par klumper smør.
Bøffen røg på grillen og fik flot stegeskorpe på alle sider før den lagt på ind direkte varme. Et par pølser fra samme slagter røg også på. Det var gril og der skal pølser til.
Låget blev lagt på kuglegrillen og kødet fik en 10 minutter ved svag varme eller indtil det lige fik nok. Ved side af havde jeg lagt et helt hvidløg som skulle bruges til at krydder kartoffelfadet til allersidst.
Køddet blev taget af og det ovnfaste fad røg på grillen. Frisk krydderurter blev plukket, skyllet og lagt på kulene. Låget blev lagt på så kartoflerne lige kunne blev røget af krydderurterne. En blanding af frisk oregano og løvstikke.
Til sidst blev det bagte hvidløg trykket ud i kartoflerne og mens fadet stod direkte på kullene blev det hele rørt blidt rundt.
Sommer, gril og sol nedgang. Lad bare efteråret komme an.
Skriv et svar