Der er nogle ting som jeg aldrig har prøvet at lave. Nogle af dem er rigtige klassikere, og eftersom jeg aldrig havde prøvet at lave forloren hare før, så skulle det da prøves.
Efter at have rodet lidt rundt, besluttede jeg mig for at prøve den opskrift som er i God Mad, let at lave, som er en rigtig klassiker. Bogen har rigtig mange af de klassiske danske opskrifter, og er nem at bruge, selv for den uerfarne kok, og med over 1000 opskrifter dækker den det danske køkken rimeligt godt.
Jeg fulgte bogens anbefaling, og lavede hasselback kartofler til, nu ovnen alligevel skulle igang. Da jeg havde et glas andefedt stående, så kom der lige en smule andefedt på hver kartoffel, for at give lidt ekstra smag. Det kan absolut anbefales!

Ingredienser forloren hare:
100 g kogte kartofler
1 dl boullion/vand
500 g hakket kalv- og svinekød (eventuelt bare svinekød)
1 æg
1 spsk rasp
1-2 revne skalotteløg
1 tsk salt
friskkværnet peber
1 pk bacon
3-4 dl boullion mere.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål (lige pånær bacon og de 3-4dl boullion), og rør det rigtig godt sammen. Form farsen til noget der ligner et brød, og læg det i et ildfast fad. Tag baconen og læg strimlerne over fasen så den bliver dækket.
Hæld den sidste boullion ved siden af i fadet.

Bag den forlorne hare i ovnen ved 200 graders over/undervarme i ca 1 time, startende i kold ovn.
10 min før den forlorne hare er færdig kan du hælde boullionen over i en kasserolle (så der er til noget sovs).
Når de 60 min i ovnen er gået, så sluk ovnen, og sæt ovndøren på klem i ca. 15 minutter. Imens kan sovsen laves færdig.
Tænd kasserollen. Tag lidt majsstivelse og bland op i vand, og rør lidt af gangen i den kogende boullion, indtil den når passende konsistens. Smag til med salt og peber, og ribsgele.

Imens jeg lavede sovsen, så kom der lige en fasan forbi i haven. En skam den er hurtigere end jeg, for den kunne ellers være rar at få til middag en dag.
Når sovsen er færdig, skæres den forlorne hare ud i 1-2 cm tykke skiver, og serveres varm. Velbekomme.
Skriv et svar