About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Der er nu en grund til at det er en klassiker – mums, det er godt!
Jeg bruger nu altid aspargeskartofler, kogt med skræl, og pillet (helst dagen før).
.-= Signe ´s last blog ..Chiliburgere =-.
lyder lækker med aspargeskartofler, den ryger på huske listen:)
Vi bruger også aspargeskartofler hjemme hos os.
2 gode tip:
1. Hvis kartoflerne er våde, binder sukker massen bedre
2. Laver man dem i god tid i forvejen suger de også ekstra sukker masse når de køler af. Samtidigt kan du lige fikse and/flæskesteg/grønlangkål og andet mens de står og venter.
2 gode tip indeed! 🙂 Takker!
Og hvis man bruger brun farin, smør og kartofler, og vælter det hele i en foliebakke og laver det på grillen – så er det bare meganemt og det passer næsten sig selv. Og kartoflerne bliver meget fine og glatte – og så giver farinen en endnu mere karamelagtigsmag end hvidt sukker.
Ja det er smukt og det smager helt kanon den ene gang om året. Jeg har med succes brugt kogt, pillede arspargeskartofler, de smager liiige af det mere…….
go’ jul
MadFar
.-= MadFar´s last blog ..Braiseret lammeskank med grønkål. =-.
God jul til dig MadFar – og selvfølgelig til alle jer andre:)
Er der virkelig ingen dovne der bruger glaskartofler. Vi bliver 16, så jeg har tænkt mig at snyde…rødkålen bliver så hjemmelavet, den bliver klaret et par dage i forvejen. Det er jo langt fra os alle der har samtalekøkkener, så at få en dag ud af det sammen med dem jeg holder af vil jeg hellere end at pille kartofler
Jo! For dælen da.. hellere snyde end misse gæsterne.
Hvis du vælger at bruge glaskartofler, så køb de bedste du kan finde. f.eks. aspargeskartofler på glas.
Hvis du går efter de helt hjemmelavede, så giv gæsterne en pillekniv hver, så kommer man meget hurtigt igennem en ret stor mængde kartofler. Man kan vel ikke forvente at komme tidligt, og så ikke få hænderne beskidte? 😉
Jeg bruner altid kartofler i en gryde. Det er meget nemmere. Og ingen falder udenbords. Prøv det!
Godt råd Mette:)
Asparges kartofler det er prima, de er meget mere faste en alm. GOD JUL.
Tak skal du have