Tag: jul

  • Risengrød

    Risengrød

    Da jeg var teenager spiste jeg risengrød utroligt ofte. Jeg var hjemme fra arbejde omkring midnat, og efter en aften på arbejde, så skulle der jo noget i skrutten, når man kom hjem. Pama minutris var ofte det jeg lavede, det tog kun et par minutter, og så var der varm mad. jeg havde en […]

  • Langtidsstegt and

    Langtidsstegt and

    Nogle gange skal det bare være helt traditionelt. Hvis det i vores familie skal være traditionel and, så er den langtidsstegte andesteg altid et rigtig godt bud. Desuden er retten utroligt nem at lave, også til mange personer, uden at få stress i køkkenet. Til Mortens aften eller juleaften, er tilbehøret kogte hvide kartofler, brunede […]

  • Kort opdatering

    Puha, det er snart jul, og julestemningen begynder så småt at indfinde sig i mit sind. 14 dage tidligere end tidligere. Måske er det fordi jeg ikke kommer så meget i Bilka mere, at jeg ikke får jule-aversioner. Børnene var så “heldige” igår at finde vores julegavestash, og.. hehe.. som børn nu gør, så pakker […]

  • Brunede kartofler

    Brunede kartofler

    Her forleden lavede jeg for første gang brunede kartofler.  Det var faktisk en ny fornemmelse at stå i køkkenet med en gammel klassiker og aldrig have prøvet at lave den før. Så for andre som jeg der ikke har prøvet at lave brunede kartofler – her er hvordan jeg gjorde. Heldigvis er brunede kartofler rigtig […]

  • And på den gode måde (confit de canard)

    And på den gode måde (confit de canard)

    Confit de canard er en klassiker i det franske køkken og er velsmag i yderste potens. Det er mere en måde at tilberede og konservere and end det er en ret.  Confit er også den lette måde at lave and på til de forskellige højtider som Mortens aften og jul. Anden forebliver saftig, smagsfuld og […]

  • Hjemmelavet sylte

    Sylte har et dårligt ry. Mange siger fyforpyffer – der er jo grisetæer, hoveder og alt muligt i – og så er det så fedt!  Sidst gang jeg hørte nogle pive over sylte sad de og spiste en rullepølsemad med sky – skæbnes ironi og folks uvidenhed. På den anden side kan jeg godt forstå […]

  • Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

    Fyldt flæskesteg med kartofler og salat (og en mislykket rødvins sauce)

    Her mens vi venter på december og alle de traditionelle retter vi skal proppe os med,  var jeg blevet inspireret af en fortælling om flæskesteg. I dag hos min lokale kødpusher udsøgte jeg mig et pænt stykke af en kamsteg og muligheden for at gøre noget anderledes ved den. Ingen brun sovs, rødkål og brune […]