En af de ting min fynske svigerfamilie har fået ind som tradition (og nødløsning) til frokostbordet er tunsalat. Om det er en udpræget fynsk ret ved jeg ikke, men det er derfra jeg har lært retten at kende.
En af de store fordele ved retten er at den består af ting man ofte har liggende i køkkenet, så når køleskabet ser lidt slunkent ud med pålæg, så kan man lige bikse en hurtig tunsalat sammen til frokosten.
Vi har altid tun i olie stående i skabet, til når vi skal lave en tunsalat, eller Salade Nicoise, og løg har vi også altid. Resten finder vi på undervejs.
Retten kan nemt varieres i forhold til hvad man lige har i køkkenet. Har man f.eks. ikke creme fraice, så bruger man bare lidt mere mayonaise.
Tunsalat (ca 4 personer):
2 dåser tun i olie (eller vand)
1 løg / 2 skalotteløg
Creme fraice
Mayonaise
Citronsaft (evt også en smule citronskal)
Salt og friskkværnet peber
Dræn tunen for væsken, og hak imens løget fint. Put alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt. Smag på det, og overvej om der skal mere citronsaft eller krydderier i. Er det for tørt, så putter du bare lidt mere mayonaise eller creme fraice i.
Spises på en skive rugbrød.
Skriv et svar