Tag: tomat

  • Pasta med tomatsovs – så bliver det ikke nemmere!

    Pasta med tomatsovs – så bliver det ikke nemmere!

    Jeg har et helt specielt forhold til tomatsovs. Sådan en sag kan laves på så mange forskellige måder med ganske få råvarer. Det hele kommer an på teknikken der anvendes. jeg har tidligere skrevet om en anden tomatsovs som jeg har lavet, så tænkte det her var en perfekt mulighed for at udforske tomatsovsens herligheder.Jeg har et helt specielt forhold til tomatsovs. Sådan en sag kan laves på så mange forskellige måder med ganske få råvarer. Det hele kommer an på teknikken der anvendes. jeg har tidligere skrevet om en anden tomatsovs som jeg har lavet, så tænkte det her var en perfekt mulighed for at udforske tomatsovsens herligheder.

  • Morgenmads burger

    Morgenmads burger

    Jeg havde lyst til den store morgenmad, men var samtidig i humør til en burger.  Så det var tid til at lave en morgenmads burger.

  • En enkel tomatsovs til pasta

    En enkel tomatsovs til pasta

    Jeg havde netop fornøjet med mig at læse om italiensk mad, og følte mig fristet til pasta med tomatsovs. Heldigvis havde jeg alt jeg skulle bruge i køkkenet. Pasta, friske tomater, løg, balsamico, hvidløg, pancetta, hakket oksekød, oregano, flere forskellige typer chili. Oh, alle de måder man kan få tomat til at blive til sovs. […]

  • Aftensnack – koteletsandwich

    Aftensnack – koteletsandwich

    Grillet kotelet i en sandwich, med tomat, rucola, æble og miraclewhip.. prøv det!

  • Fyldte Courgetter

    Fyldte Courgetter

    Fyldte courgetter med tomat og basilikum og mozzarella, en rigtig sommerret.

  • Eksperiment: Sous vide svineskank med ovnstegte tomater, jordskokker og svampe

    Eksperiment: Sous vide svineskank med ovnstegte tomater, jordskokker og svampe

    At lave noget sous vide, betyder en tilberedning hvor råvarerne først er vakumpakket i en plastikpose og derefter puttet i et vandbad med en hel præcis temperatur. Teknikken kræver en del specielt og meget dyrt udstyr, så den er fortrinvis for professionelle.

  • Gorgonzola brød (eller ostebrød)

    Tænd ovnen og stil den på 220 grader celcius.Skær et godt brød i cirka 2 cm. tykke skiver. Det behøver ikke at være præcist, bare de alle er tæt på den samme tykkelse. Smør et pænt lag gorgonzola på brøddet og drys med lidt friskknust peber. Put det i ovnen indtil osten er smeltet og er begyndt at blive brunt. Server det friskt fra ovn.

  • Ost – klassisk tomatsalat med hjemmelavet feta

    Ost – klassisk tomatsalat med hjemmelavet feta

    But the others wait in Casablanca… and wait… and wait… and wait. Kan det blive bedre end at starte det her indlæg med et citat fra min favoritfilm over alle – Casablanca!. Det føltes langt, det var langt at vente en enkelt uge på at fetaen var parat til at blive brugt første gang.

  • Okra med tomat og ingefærsovs

    Okra med tomat og ingefærsovs

    Okra, denne sjove frugt skulle da prøves. Jeg var i Bazaar Fyn igen for nyligt, for lige at fylde godt op i frugtdepoterne, og samtidigt få lidt inspiration til noget mad. På bazaaren er der mange forunderlige frugter, men denne gang var det okraerne jeg faldt over. Jeg købte også nogle bøftomater, og et stykke ingefær, og tænkte at jeg ville finde på noget orientalsk mad når jeg skulle bruge okraerne. Sådan blev det vist ikke helt.