Tomatsalat med hjemmelavet feta

Ost – klassisk tomatsalat med hjemmelavet feta

But the others wait in Casablanca… and wait… and wait… and wait. Kan det blive bedre end at starte det her indlæg med et citat fra min favoritfilm over alle – Casablanca!. Det føltes som lang tid. Det var lang tid, at vente en enkelt uge på at fetaen var parat til at blive brugt første gang. Hver gang jeg åbnede køleskabet stod den bare der, øverst ude til venstre og drillede mig. Hver gang drønede det rundt i hovedet på mig, hvad skal jeg lave med den første gang.

Tomatsalat stod selvfølgelig øverst på listen og selvom jeg prøvede at komme på andet – så vendte jeg tilbage til den hver eneste gang. Den er let at lave, smager fantastisk og fetaen bliver ikke overdøvet.

Ingredienser:

Tomater
Feta
løg
Frisk Basilikum
Ekstra jomfru oliven olie
Balsamico

Redskaber:

Skål
Skærebræt
Kniv


Fremgangsmåde:

Pluk og vask basilikummen og lad den tørre. Hak løg groft eller fint – lige som du kan lide det, Hak tomaterne på samme måde. Hæld lidt balsamico over sammen med lidt olie (jeg brugte olien fra fetaen).  Bland det og lad det stå et lille stykke tid.
Jeg stegte et kyllingebryst til det, bare lige krydret med salt og peber.

Hvordan smagte fetaen så? Den var fast med en anelse salt fra saltlagen. Krydderurterne havde ikke fået givet smag til den endnu, men det havde jeg nu ikke forventet. Men jeg nød den – og har nu kun lidt over et kilo feta tilbage 🙂


Udgivet

i

, ,

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *