Jeg er ikke den store spiser af courgetter, jeg synes ikke de smager af noget særligt. Alligevel da jeg så en opskrift på fyldte courgetter ovre på ItalianFoodies, så måtte jeg da lige prøve at lave dem, for de så godt nok lækre ud.
Efter at have lavet dem (her i februar), og det ikke var nogen bragende success, så venter jeg lige med at lave dem igen til sidst på sommeren, hvor de ingredienser man skal bruge rent faktisk er i sæson. Så kan man også få røde tomater, og mørkegrøn basilikum istedet for “lyseorange” tomater, og speget basilikum. Ideen med opskriften er nu ellers god nok, men når de eneste råvarer som giver smag er osten og hvidløget, så bliver det altså lidt tamt.
Ingredienser:
2 courgetter (ikke for store)
200g cherry tomater
8 basilikumblade
1 fed hvidløg
1 mozzarellakugle
reven parmesan
olivenolie
salt og friskkværnet peber
Tænd for ovnen på 190 grader C.
Halver courgetterne på langs, og tag så en teske og skrab fyldet ud. Pas på med at skære igennem kanterne af grøntsaten med skeen. Indholdet hakkes, og puttes i en skål.
Imens resten af tingene hakkes, kan man lige smøre lidt olivenolie på de udhulede courgetter og bage dem 10 min i ovnen, da de tager lidt længere tid om at blive tilberedt.
Hak tomaterne groft, og hæld dem samme vej som fyldet.
Hak hvidløgsfeddet og basillikummen fint, og put det i skålen også.
Tilsæt olivenolie efter smag, rør rundt, og læg fyldet over i de udhulede courgetter (som er taget ud af ovnen)
Så skal der rives noget parmesan ovenpå, igen efter smag.
Mozzarellaen hakkes, og lægges ovenpå til sidst. De nu fyldte courgetter sættes tilbage i ovnen, og bages ca. 20 min, eller til osten har fået den ønskede farve.
Skriv et svar