Jeg er helt pjattet med opskrifter som den her. Få råvarer som efter en kærlig behandling bliver til en velsmagende ret.
Sådan et kyllingebryst kræver nogle gange lidt ekstra for at blive godt, så min tanke var hvorfor ikke lave en Gordon Bleu inspireret version af slagsen.
Til formålet havde jeg indkøbt:
Kyllingbryst
Et par skiver kogt skinke
Spinat (vasket)
En omgang kartofler
Champignoner
Æg
I køkkenet var der:
En almindelig skæreost med smag
Rasp
Smør
Peber
Frisk rosmarin
Peberkorn
Første skridt er at forberede kartoflerne. Skær dem ud i ens stykker som du kan se på billedet lidt længere nede. Pil et par hvidløg og skyl en gren rosmarin og knus lidt peberkorn.
Tilsæt lidt olie på en mellemvarm pande, på med rigeligt med friskknust peber, og rosmarinen.
På med kartoflerne og hvidløgene. Drys lidt fint salt over og rod lidt i dem.
Lad dem stege stille og rolig og husk at rør dem rundt.
Det tager tid at råstege kartoflerne, så vi kan forberede de andre ting vi skal lave imens. Først champignonerne. Mine var ikke så store, så jeg skar dem ud i halve. De skal først steges når kartoflerne er færdige. Men så er vi forberedte.
Kvas et fed hvidløg til mos med dit knivsblad og lidt salt.
På en tallerken blandede jeg raspmel og salt til at panere kyllingebrystet i senere. Så var det gjort. I en anden tallerken dumpede jeg et æg og piskede det med en gaffel.
Husk at checke kartoflerne og rør dem rundt.
Så er det tid til at forberede kyllingebrystet. Læg det i en stor frysepose, bind en knude – kyllinge brystet skal have plads til at udvide sig.
Læg det på et skærebræt og med en bagerulle bankes brystet godt fladt. Se hvordan du så slipper for at svine dit køkken til. Det er de små tips og tricks der hjælper:)
Læg først en skive skinke på kyllingebrystet og så lidt ost oven på.
Fold det hele sammen og brug kødnåle til at holde det sammen. Jeg kunne kun finde en kødnål og et lille grilspyd, så jeg måtte improvisere og det hverken så godt ud eller virkede helt efter hensigten, men det virkede dog lidt, hehe.
Når det hele hænger sammen så vend kyllingebrystet på tallerken med det piskede æg.
På det her tidspunkt var mine kartofler færdige, så jeg tog dem af panden og stillede dem til side.
Skru helt op for blusset på den samme pande, vent til det bliver godt varmt og smid så champignonerne på. Når de har stegt et stykke tid, så drys dem med lidt salt.
Den meget varme pande skulle gerne sørge for at de ikke kommer til at svømme i vand, vi vil have dem stegt, ikke kogt
Mens champignonerne steger, så sæt endnu en pande på et af de andre blus til kyllingebrystet. Blusset skal ikke være på fuldt, men lidt under.
Vend kyllinge brystet i raspen så den er helt dækket.
Når panden er varm, så drop en stor god klat smør i så vi kan få stegt raspen godt op af kanten. Når smørret er smeltet og bruset af, lægges kyllingebrystet på.
Steg det sprødt på alle sider. Det gode ved at have banket kyllingebrystet faldt er at det ikke skal have så lang tid for at blive gennemstegt.
Imens kyllingebrystet stegte lystigt var mine champignoner færdige og de røg op i skålen til kartoflerne.
På den samme pande røg der en klump smør, hvidløg og spinaten.
Så skal kartoflerne og champignonerne tilbage på panden og rør blidt rundt.
Når kyllingebrystet er gennemstegt (jeg skar enden af for at være sikker), så tag den af panden. Skær den ud i skiver og anret på tallerken med den varme spinat og champignonsalt.
Skriv et svar