Kategori: Hovedretter

  • Andebryst med appelsinsauce og stegt hjertesalat

    Andebryst med appelsinsauce og stegt hjertesalat

    Den her ret ser næsten alt for simpel ud på tallerkenen, men udseendet snyder. Så lad os fluks gå igang med at få lavet den.

  • Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

    Oksemørbrad med salat af ruccola, peberfrugt og stegte champignoner

    Salat er let at lave (for det meste). Hak noget grønt i stykker, bland det sammen og lav en vinaigrette. Rode rode rode rundt og vupti. Den her salat kræver lidt mere, men det er det hele værd.

  • Mortens varme tapas

    Mortens varme tapas

    For et stykke tid siden var jeg forbi Torvehallerne og fik en bid brød hos Tapa del Toro som serverer tapas. Et sted med en god stemning, og udemærket mad iøvrigt. Det inspirerede mig til denne lille lune ret ugen efter. En lille hurtig ting der er fyldt af smag.

  • Risengrød

    Risengrød

    Da jeg var teenager spiste jeg risengrød utroligt ofte. Jeg var hjemme fra arbejde omkring midnat, og efter en aften på arbejde, så skulle der jo noget i skrutten, når man kom hjem. Pama minutris var ofte det jeg lavede, det tog kun et par minutter, og så var der varm mad. jeg havde en […]

  • Langtidsstegt and

    Langtidsstegt and

    Nogle gange skal det bare være helt traditionelt. Hvis det i vores familie skal være traditionel and, så er den langtidsstegte andesteg altid et rigtig godt bud. Desuden er retten utroligt nem at lave, også til mange personer, uden at få stress i køkkenet. Til Mortens aften eller juleaften, er tilbehøret kogte hvide kartofler, brunede […]

  • Lasagne

    Lasagne

    Som børn hjemme hos mine forældre var der, som så mange andre steder, pligter. En af dem var en ugentlig maddag til mig. En af de ting jeg lavede rigtig meget var Lasagne Italienne fra Karolines Køkken nummer 1, som udkom i 1980. Dengang hvor man ikke var bange for kalorier. Når man bladrer i […]

  • Pasta med champignonsauce og timianstegt kylling

    Pasta med champignonsauce og timianstegt kylling

    Jeg har i stykke tid gået og tænkt over fokus med det jeg skriver på grydeskeen.dk. Skal det gå op i ekstravagante retter, der kræver specielle råvarer, værktøjer og teknikker, eller skal fokus ligge på at vise hvordan jeg prøver på at få mest muligt ud af simple retter ved bruge den viden som igennem […]

  • Confiteret grissebasse i hjertesalat med trøffelpecorino

    Confiteret grissebasse i hjertesalat med trøffelpecorino

    Fedtskatten er over os. Lørdag den 1. oktober trådte en afgift i kraft der ligger en afgift på alle varer, som indeholder mættet fedt. Så er det slut med at være overvægtig – folkesundheden er reddet og vi kan alle sove trygt i overbevisningen om at vi alle kommer til at ligne græske guder. Ja, […]

  • Et sommer minde. Gril, bøf og kartofler

    Nu sommeren er gået på hæld, og da vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer et af mine sommerminder fra grillen. Nu sommeren er gået på hæld og vi nærmer os efterårets herlige komplekse smage synes jeg det er tid til at give et jer […]

  • Pesto, pasta og svinemørbrad

    Pesto, pasta og svinemørbrad

    Mine basilikum planter var ved at have vokset sig parat i vindueskarmen til at blive lavet til pesto.  Pesto er bare bedre når man laver det selv og når det så bliver lavet af en plante som jeg selv har gået og passet, ja så bliver det bare ikke bedre. Svinemørbrad har iøvrigt (sammen med […]

  • Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 7, Honning kyllingelår med tomatsalat og oregano yoghurt

    Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 7, Honning kyllingelår med tomatsalat og oregano yoghurt

    Sidste og syvende afsnit i min serie om hvad jeg kan få ud af hel kylling.  Det sidste der var tilbage var et par kyllingelår. Normalt ikke mit favorit kød på en kylling. Jeg havde for et stykke tid siden på markedet i Roskilde købt et lille glas nyslynget honning fra Søbakkegaard og blev inspireret […]

  • Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 6, Buffalo wings med Saint agur (blå skimmel) og lille tomatsalat

    Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 6, Buffalo wings med Saint agur (blå skimmel) og lille tomatsalat

    I afsnit seks af min lille serie om hvad jeg kan få ud af en frisk kylling er turen kommet til vingerne. Med inspiration i det amerikanske var det tid til at lave “hotwings” som de hedder her til lands – eller buffalo wings som de hedder over there.