“Be vewy vewy quiet, I’m hunting wabbits”. Eller.. faktisk, så var den her kanin en Signe købte til mig i Inco, en dag vi skulle til GourmetGirafferne. Der er stadig et par ledige pladser hos GG forresten, så man kan nå at melde sig til endnu.
Kanin er ikke noget vi spiser så tit. Mette er ikke så vild med tanken om kæledyr som diæt, og de er heller ikke sådan lige noget man falder over i supermarkederne. Når man får frosne kaniner fra Frankrig (som denne var), så er der indvolde med, samt hoved på endnu.
Hovedet blev ikke brugt, i hvertifald ikke i maden. Det blev grundigt undersøgt af børnene, som spurgte en del ind til hvorfor man spiser kaniner, som jo er søde. (De har vist aldrig hørt om the Rabbit of Caerbannog)
“Be vewy vewy quiet, I’m hunting wabbits”. Eller.. faktisk, så var den her kanin en Signe købte til mig i Inco, en dag vi skulle til GourmetGirafferne. Der er stadig et par ledige pladser hos GG forresten, så man kan nå at melde sig til endnu.
Kanin er ikke noget vi spiser så tit. Mette er ikke så vild med tanken om kæledyr som diæt, og de er heller ikke sådan lige noget man falder over i supermarkederne. Når man får frosne kaniner fra Frankrig (som denne var), så er der indvolde med, samt hoved på endnu.
Hovedet blev ikke brugt, i hvertifald ikke i maden. Det blev grundigt undersøgt af børnene, som spurgte en del ind til hvorfor man spiser kaniner, som jo er søde. (De har vist aldrig hørt om the Rabbit of Caerbannog)
Jeg kom på opskriften her ved at lure i Sølvskeen, som er en fantastisk italiensk kogebog med alle mulige (og umulige) retter i. Den har ikke mindre end 20 opskrifter med kanin.
Kaninragout med cider (4-6 personer)
1 kanin 1.5-2 kg
en stor skefuld smør, samt en sjat olienolie.
50 cl (halv)tør cider
1 ds flåede tomater
1 dusk timian
evt lidt rosmarin
1-2 fed hvidløg
1 løg
Skær kaninen ud i passende stykker: 2 store lårbasser, som skæres af helt oppe ved kroppen ind til ledet, og knækkes bagover, så kniven kan komme igennem ledet. 2 forben, som skæres af lige ved kroppen også, de kan knækkes bagover ret nemt, og næsten bare rives af. Kroppen deles i ribben, mave og ryg. Vil man gerne gemme kaninmørbraden, kan den tages fra til anden brug, den giver ikke meget ekstra værdi til denne ret, og har man tiden og lysten er de sjove at lege med i anden lille ret.
Kaninstykkerne krydres med salt og peber og svitses på en varm pande i smør og olivenolie til de er brunt på de fleste sider, vend dem ofte. Mere farve = mere smag. Sort = for meget smag.
Smid kaninstykkerne i en gryde, og pak dem gerne lidt tæt sammen. Svits løg og hakket hvidløg på panden. Er der indmad med kaninen, så hak det og smid det med løgene. Når det er svitset smides det ned til kaninstykkerne.
Hæld en sjat cider i panden for at få det sidste smag med, skrab alting fri, og hæld det hele op til kaninen. Hæld cider ved til kaninen er dækket. har du ikke nok, så efterfyld med vand eller boullion. Læg låg på gryden, og stil den til at simre 1-1½ time.
Tag kaninstykkerne op, og kog sovsen lidt ind, hvis der er for meget af den. Smag til med salt og peber, evt lidt citronsaft eller sukker. Tag timiandusken op, og jævn sovsen med en smørbolle, eller maizena, put kaninstykkerne i, og lun dem lidt igen.
Serveres med pasta, ris eller kartoffelmos. Velbekomme.
Jeg kom på opskriften her ved at lure i Sølvskeen, som er en fantastisk italiensk kogebog med alle mulige (og umulige) retter i. Den har ikke mindre end 20 opskrifter med kanin.
Kaninragout med cider (4-6 personer)
1 kanin 1.5-2 kg
en stor skefuld smør, samt en sjat olienolie.
50 cl (halv)tør cider
1 ds flåede tomater
1 dusk timian
evt lidt rosmarin
1-2 fed hvidløg
1 løg
Skær kaninen ud i passende stykker: 2 store lårbasser, som skæres af helt oppe ved kroppen ind til ledet, og knækkes bagover, så kniven kan komme igennem ledet. 2 forben, som skæres af lige ved kroppen også, de kan knækkes bagover ret nemt, og næsten bare rives af. Kroppen deles i ribben, mave og ryg. Vil man gerne gemme kaninmørbraden, kan den tages fra til anden brug, den giver ikke meget ekstra værdi til denne ret, og har man tiden og lysten er de sjove at lege med i anden lille ret.
Kaninstykkerne krydres med salt og peber og svitses på en varm pande i smør og olivenolie til de er brunt på de fleste sider, vend dem ofte. Mere farve = mere smag. Sort = for meget smag.
Smid kaninstykkerne i en gryde, og pak dem gerne lidt tæt sammen. Svits løg og hakket hvidløg på panden. Er der indmad med kaninen, så hak det og smid det med løgene. Når det er svitset smides det ned til kaninstykkerne.
Hæld en sjat cider i panden for at få det sidste smag med, skrab alting fri, og hæld det hele op til kaninen. Hæld cider ved til kaninen er dækket. har du ikke nok, så efterfyld med vand eller boullion. Læg låg på gryden, og stil den til at simre 1-1½ time.
Tag kaninstykkerne op, og kog sovsen lidt ind, hvis der er for meget af den. Smag til med salt og peber, evt lidt citronsaft eller sukker. Tag timiandusken op, og jævn sovsen med en smørbolle, eller maizena, put kaninstykkerne i, og lun dem lidt igen.
Serveres med pasta, ris eller kartoffelmos. Velbekomme.
Skriv et svar