Pasta med stuvet spinat og kylling

Pasta med stuvet spinat og kylling

Jeg har altid sagt at det er muligt at banke en god pastaret sammen på den tid det tager at fylde en gryde med vand, bringe den i kog og få kogt pasten. Pasta med stuvet spinat og kylling er en af disse pastaretter. Hurtigt, let og velsmagende. Alt hvad et godt måltid på en hverdag kræver. Et par ikke-vandpumpede kyllingebryster blev købt i det lokale discountmarked sammen med en posefuld spinat, en kvart piske og en rød chili. Derhjemme lå der et hvidløg, resterne af en flaske hvidvin, smør, der var også lidt penne pasta (tørret) tilbage, og i vindueskarmen en potte med timian.

Fyld først en gryde med vand og salt nok til at når du smager på det, så smager det af let af salt. Bring det i kog, hæld pastaen i og lad det koge indtil det er færdigt.

Imens det sker, så er det tid til at forberede sig. Start med at sætte en pande over og lad den blive godt varm.

Imens skal vi til et af de der små trick der gør madlavning lettere og hurtigere. Prop kyllingebrystet i en frysepose. Slå en knude på posen i toppen, så der er plads i posen. Bank kyllingebrystet ensartet fladt. Hak chili, en håndfuld frisk timian og et par fed hvidløg fint.

Prop kyllinge brystet i en frysepose og bank det fladt
Prop kyllingebrystet i en frysepose og bank det fladt

Put lidt smør på panden og når det er smeltet, så lad det fladbankede kyllingebryst glide ned på panden. Krydr det med salt og peber på begge sider.

Steg kyllingebrystet i lidt smør og drys peber på
Steg kyllingebrystet i lidt smør og drys peber på
Vend kyllingebrystet og drys peber på den anden side
Vend kyllingebrystet og drys peber på den anden side

Imens det steger (eller før du går igang, alt efter hvad du synes) så hak en god håndfuld frisk timian, chilien og lidt hvidløg. Vask spinaten og lad den dryppe af.

Hak en god håndfuld frisk timian fint
Hak en god håndfuld frisk timian fint
Fint hakket chili
Finthakket chili
Hak et hvidløg fint
Hak et hvidløg fint

Husk at vende kyllingebrystet, det skal ikke have mere en tre til fire minutter per side.

Tag kyllingen af og læg den til side. På panden skulle du gerne have en god gang stegeskorpe og det er ren smag.

mmmm stegeskorpe på panden, det er ren smag
mmmm stegeskorpe på panden, det er ren smag

Hæld det overskydende smør fra og sæt panden tilbage på varmen. Lad panden blive varm.

Hæld et lille glas hvidvin på panden og skrab med en grydeske løs indtil al stegeskorpen har løsnet sig.

Deglace med et glas hvidvin
Deglacer med et glas hvidvin

Lad hvidvinen reducere indtil du kan trække en streg med grydeskeen i reduceringen. Tilsæt en klat smør og rør i den indtil det tykner.

Giv reduktionen en klat kold smør og rør rundt
Giv reduktionen en klat kold smør og rør rundt

Så skal alt det hakkede på panden. Chili, hvidløg og timian. Rør rundt.

Tilsæt den hakkede hvidløg, chili og timian og rør rundt
Tilsæt den hakkede hvidløg, chili og timian og rør rundt

Det skal kun lige røres rundt og ikke tage farve. På med spinatbladene og flyt rundt på det indtil spinaten er faldet sammen.

På med de vaskede spinatblade
På med de vaskede spinatblade

Når spinaten er faldet sammen så er det på med den kvarte pisk. Lad det stå og koge ned for svag til mellem varme.

Rør blidt rundt indtil spinaten er faldet sammen og giv den et godt skvæt fløde
Rør blidt rundt indtil spinaten er faldet sammen og giv den et godt skvæt fløde

Check pastaen, den burde begynde at være færdig. Hvis den er færdig så hæld vandet fra.

Next step – skær kyllingebrystet ud i tynde skiver og smid et op blandt herlighederne på panden så det kan blive varmt igen. Er der nogle safter og andet guf tilbage på skærebrættet så få endeligt det med.

Skær det stegte kyllingebryst ud i tynde skiver
Skær det stegte kyllingebryst ud i tynde skiver

Hæld pasten op i panden, rør rundt og smag til med lidt salt og eventuelt peber.

Hæld pasta ned til herlighederne og vend det hele et par gange
Hæld pasta ned til herlighederne og vend det hele et par gange

Serveres varmt.

Pasta med stuvet spinat og kylling
Pasta med stuvet spinat og kylling

 


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *