Tag: persille

  • Guacamole

    Guacamole

    Jeg skulle bruge lidt tilbehør til en fiskefrikadelle der kommer her på skeen inden for kort tid og Guacamole var det perfekte tilbehør. Skaf dig en moden advokado og skær den åben som på billedet. Tap stenen bestemt med knivbladet, drej og fjern stenen:: Med en sløv kniv (ellers skær du dig bare i fingeren) […]

  • Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

    Højrebsbøf med enoki svampe, nye kartofler og stærk rygeostecreme

    Mens solen stod højt på himlen og gjorde sit bedste for at ødelægge små børns is i sommervarmen, fik jeg lyst til en bøf og lidt let, men enkelt tilbehør. I det gule af de lokale discountmarkeder faldt jeg godt skjult over en bakke med enoki svampe. Jeg var ved at falde ned af bænkevarmeren […]

  • Kold kartoffelsalat på rygeost med citronstegt kyllingebryst

    Kold kartoffelsalat på rygeost med citronstegt kyllingebryst

    Jeg har i mange år rynket på næsten af rygeost. Det sagde mig ikke noget, det var kedeligt, der var meget galt. Jeg tog fejl… Rygeost er forrygende.

  • Luksus biksemad med pocheret æg

    Luksus biksemad med pocheret æg

    Biksemad er restemad og luksus biksemad plejer at være noget med dyre råvarer for at lave det lækkert. En gammel favorit for mig har været almindelig biksemad med bearnaise sovs over og så ind i ovnen i en 10 minutter. En anden er bare med et spejlæg og så engelsk sovs på. I den her […]

  • Nye kartofler med  tunet  persille smørsovs og købt pølse

    Nye kartofler med tunet persille smørsovs og købt pølse

    Jeg så her forleden de første nye danske kartofler i en af de lokale discountbutikker, så de røg selvfølgelig ned i min kurv. Tanken var at servere dem helt klassisk med persille smørsovs og en pølse til. Pølsen var af almindelig sommer grill standard fra en af de få pølseproducenter. Ikke noget af fortælle der. […]

  • Svinekotellet med kogte rodfrugter, peberrod gremolata og smørsovs

    Svinekotellet med kogte rodfrugter, peberrod gremolata og smørsovs

    Jeg havde fået den gode ide at invitere en god kollega på besøg for at gøre det som madanmelder. En ide jeg har gået og leget med et stykke tid. For jeg sidder foran min skærm og skriver om den ene velsmagende ret efter den anden. Men udover at genskabe det jeg skriver, så er det […]

  • Helstegt kylling med persille

    Grydestegt kylling, eller helstegt kylling, er en rigtig nem måde at lave kylling på, og den bliver dejlig saftig af det. Traditionelt fylder man den med persille, så den kan få ldit smag af det, men man kan også fylde den med andre ting, f.eks grøntsager og/eller andre krydderurter.

  • Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

    Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

    Endelig var der overskud til at lave noget ordentlig mad og det var et stykke parmigiano reggiano hjemtaget af mine forældre fra Italiens land der fik den tilbage. Jeg var lige ankommet hjem fra arbejde da der lå en fin lille pakke fra forældrerne med et stykke ost der straks blev prøvesmagt. Smagen var meget […]

  • Oksefilet (næsten sous vide) med ovnstegte røde kartofler og tomater

    Oksefilet (næsten sous vide) med ovnstegte røde kartofler og tomater

    Der var gæster til middag i det lille hus og den store steg skulle på bordet. Det skulle være nemt at tilberede og velsmagende.

  • Risotto med svampe (kantareller)

    Risotto med svampe (kantareller)

    Idag er det Grydeskeens fødselsdag. Hurra, hurra, hurra! Idag er det 2 år siden vi startede Grydeskeen.dk, og vi har efterhånden et betragteligt antal besøgende, og det er dejligt motiverende, at der åbenbart er nogle som gider læse om det vi skriver. Hvem skulle have troet det? Retten jeg vil skrive om idag, svamperisotto, kom […]

  • Stegt ål med nye kartofler og persillesmørsovs

    Stegt ål med nye kartofler og persillesmørsovs

    Torsdag er en god dag at komme hjem lidt tidligt. Det er nemlig dagen hvor fiskevognen er på besøg. I dag faldt jeg for hans ål. Det slog mig at jeg ikke havde fået stegt ål i rigtig mange år og faktisk aldrig selv havde prøvet at tilberede dem.

  • Grydeskeens Oksehale suppe

    Grydeskeens Oksehale suppe

    Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!