Helstegt kylling med persille

Grydestegt kylling, eller helstegt kylling, er en rigtig nem måde at lave kylling på, og den bliver dejlig saftig af det. Traditionelt fylder man den med persille, så den kan få ldit smag af det, men man kan også fylde den med andre ting, f.eks grøntsager og/eller andre krydderurter.

Fremgangsmåden er simpel:

Tag en hel kylling uden fjer, hoved og indvolde 🙂 og kryder den med salt og peber, og fyld den med persille (ca 1 bundt).

Find en gryde kyllingen nemt kan være i, og tænd for den ved høj varme.

Når gryden er godt varm smides en klat smør i, og kyllingen lægges ned oveni så snart smørret er smeltet.  Vend kyllingen rundt på alle sider, så den bliver brunet over det hele.

Nu er kyllingen klar til selve stegningen. Hæld lidt væske i gryden (imens kyllingen er i), bare så der lige er 1-2 cm væske i, og læg låg på. Kyllingen skal nu dampe heri i ca 1 time pr kilo, eller indtil væsken der kommer ud af den når man snitter den imellem lår og krop er helt gennemsigtig.

Til væsken kan man bruge vand, boullion, eller hvidvin, eller en kombination deraf. Andre ting kunne sikkert også passe fint ind.

Når kyllingen er klar, så tages den over på et skærebræt hvor den ligger og hviler. Imens kyllingen hviler kan man lave sauce af den væske der er tilbage i gryden. F.eks ved at jævne det med Maizena, eller en smørbolle, eller meljævning, og bare servere den som den er, sammen med ris eller kartofler (som vi plejer).

Kyllingen skæres ud og serveres sammen med sovs og kartofler.


Udgivet

i

af

Kommentarer

3 svar til “Helstegt kylling med persille”

  1. […] Kylling a la farmor med ris og salat. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *