Kategori: Eksperimenter

  • Sous vide 03 – ‘Stegning lukker porerne i kødet myten’ og Maillard reaktion

    Svaret er nej. Harold McGee i hans fantastiske bog “On food and cooking” har sporet myten tilbage til den tyske kemiker Justus von Liebig  der i hans bog Researches on the chemistry of food (side 126)  fra 1850 nævner ideen første gang.  Ideen spredte sig hurtigt og bliver stadig nævnt rundt om i dag. Men den passer ikke og et simpelt […]

  • Sous vide 02 – Tips og tricks.

    I første afsnit fortalle jeg kort om hvad sous vide var for en størrelse, og det her afsnit er om de ting jeg har lært og den viden jeg har fået om sous vide. For der er nogle ting der er godt forstå omkring sous vide. Det er nemlig ikke et vidundermiddel der klarer alt, […]

  • Sous vide 01 – Hvad er sous vide og hvorfor nu det?

    Sous vide 01 – Hvad er sous vide og hvorfor nu det?

      De fleste der interesserer sig for gastronomi, og følger med på blogs, TV og så videre har stødt på begrebet; at noget er tilbredt sous vide. For en hel del år siden skrev jeg om mine første eksperimenter udi sous vide. Det var en god gang hjemmesløjd dengang, med en billig 200 kroners frituremaskine […]

  • Gris, røg og ahornsirup

    Gris, røg og ahornsirup

    Jeg var blevet udfordret af Klidmoster i #Electrolux #SecretIngredientDK udfordringen, og den udfordring jeg skulle lave var: Røg, gris og ahornsirup. Der var kommet en lille flaske ahornsirup med posten, og det var så min opgave at finde på en ret som man kunne lave med de 3 elementer. Jeg var fuldstændig i vildrede om hvad jeg […]

  • Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup

    Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup

    Det startede egentligt ud med at jeg havde for mange tomater i drivhuset, og skulle have brugt dem til noget. Hjemmelavet ketchup er en hyggelig ting at gå at lave, og så kan man jo selv bestemme hvordan den skal smage. Denne ketchup er stærkt inspireret af Klidmosters Ketchup, fordi den er nem at lave, og […]

  • Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 4, Chicken Tikka Masala (mislykket)

    Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 4, Chicken Tikka Masala (mislykket)

    Fjerde afsnit i min lille serie om at udnytte en hel kylling. Den her gik helt galt, jovel den var spisbar – men der var ikke meget fornøjelse i det. Så her er hvordan den også kan gå når jeg er i køkkenet. For alt hvad der er helligt af velsmag – LAV IKKE DEN […]

  • Grillede majskolber og majssauce

    Grillede majskolber og majssauce

    Majskolberne på grillen Hvis der er en ting der signalerer sommer og grill for mig, så er det en majskolbe der har været forbi grillen og serveret med smør. Helst så det driver ned af kinderne med smør og safterne springer fra majsene når man bider i den. Det bliver ikke mere enkelt og mere […]

  • Nye kartofler med  tunet  persille smørsovs og købt pølse

    Nye kartofler med tunet persille smørsovs og købt pølse

    Jeg så her forleden de første nye danske kartofler i en af de lokale discountbutikker, så de røg selvfølgelig ned i min kurv. Tanken var at servere dem helt klassisk med persille smørsovs og en pølse til. Pølsen var af almindelig sommer grill standard fra en af de få pølseproducenter. Ikke noget af fortælle der. […]

  • Hjemmelavet bacon – dag 7

    Hjemmelavet bacon – dag 7

    Så er dagen endelig her. Baconerne har stået i 7 dage og nu skal de ud og laves om til noget der forhåbentlig er ren velsmag.

  • 3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 6

    3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 6

    Så er det dag 6, ud af hvad der føles af mange dage, i forventningens tegn.  Jeg er begyndt at blive en smule bekymret over om de bliver for salte.

  • 3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 5

    3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 5

  • Hjemmelavet bacon, dag 4

    Hjemmelavet bacon, dag 4

    Min plan har hele tiden været at bruge hver slags bacon i hver sin ret, som så selvfølgelig skulle ligges her på grydeskeen.dk.   Men hvad vil gå godt med de forskellige krydringer?