Fjerde afsnit i min lille serie om at udnytte en hel kylling. Den her gik helt galt, jovel den var spisbar – men der var ikke meget fornøjelse i det. Så her er hvordan den også kan gå når jeg er i køkkenet. For alt hvad der er helligt af velsmag – LAV IKKE DEN HER! Kan ikke sige det nok..Kids, dont try this at home.
Siden jeg for en del år siden var i England og besøgte nogle online tosser jeg i alt for mange år har spildt tid med online fik jeg for første gang en Chicken tikka masala. En ret der har sin oprindelse i England trods sit indisk lydende navn.
Chicken tikka masala er noget nær en af de mest spiste og populære retter på de britiske øer. Jeg startede med lidt online research og som en anden Heston Blumenthal (jeg er stor fan hvis en trofast læser ligger mærke til at jeg har brugt ham som inspiration før) startede jeg med at marinere den kære kylling aftnen før.
Ingefær, hvidlæg og frisk chili blev hakket i små stykker og blandet sammen med yoghurt. Jeg havde i et øjebliks inspiration valgt en græsk og så var det derefter det gik galt for mig. Jeg skar kødet ud i mundrette stykker. Hvilket havde været godt hvis kødet skulle bruges efter nogle timer.
Nu fik de lov til at stå i 24 timer i køleskabet godt dækket af yoghurt marinanden.


Det lugtede godt og så helt fint ud da jeg begyndt at lave mad. Lidet havde jeg tænkt over at små stykker kød ikke behøver at marinere så længe, så de var næsten svampet da de blev stegt.
Fejl nummer 1.
Jeg havde med sædvanlig dovneskab valgt at købe mig et glas tikki massala. Sådan en der bare lige skal pløres ud på en pande og tilsættes lidt hakket tomat og en kokosmælk.

Her begyndte fejl nummer 2, hvor jeg glemte min egen regel. Alt brug en smule for lidt og smag til – tit og ofte.
Jeg lod et hakke løg blive gennemsigtig og så tværede jeg hele glasset af tikki massala på panden uden at tænke eller smage på det først.

I med en dåse flåede tomater og da det havde kogt lidt røg kokosmælken i og det hele fik lov til at simre mens risen var sat over.
Det smagte overvældende intenst på den forkerte måde. Ingen balance eller noget som helst. Men håbefuldt satsede jeg på at kødet ville redde retten.


Kyllingestykkerne blev tørret let og så blev de ellers stegt hårdt på panden. De lugtede og så godt ud – men en smagsprøve afslørede at marinanden nærmest havde gjort køddet svampet.
Yoghurt har en meget kraftig virkning som marinade og er med til at mørne køddet. Det at jeg havde skåret det ud havde mørnet dem til det ubehagelige – Så husk lige frem over hr. madblogger at marinere i store stykker når det skal så natten over.

Nuvel. De stegte kyllingestykker der smagte godt, men havde en underlig konsistens røg op i sovsen og en smagsprøve fik mig til at give den et godt stort skvæt fløde.
Det hjælp lidt, så den fik lige resten af fløden og nu var der meget sovs, lidt kød og ikke noget af det smagte synderligt godt.
Heldigvis fik risene også for meget – så alt gik op i en højere helhed, bare den forkerte helhed.

Skuffet over min indsats, resultatet, blev der taget billeder alligevel. Når det går galt skal det også dokumenteres.

Min kreation smagte ikke ret godt. Den var spisbar. Sovsen var fad på intensmåde som kun blev dækket af de udkogte ris og det svampede kyllingekød.
Som straf tvang jeg mig selv til at spise en tallerkenfuld – så kan jeg lære det til en anden god gang.
Skriv et svar