Åh, at stå i det hjemmelige køkken og vide at man laver skægge eksperimenter, gør en ydmyg, og hvad kan være mere ydmygt end en æggemad. Jeg havde et par løg i overskud og tænkte der måtte være flere måder at kunne udnytte dem på.
Først skal der koges æg. Vand i gryde, æg i, bring det til kogepunktet, tag gryden af og lad dem stå i tolv minutter. Den lette måde at koge dem på. Her vil det være en god ide at lave mayonaisen, læs opskriften her.
Dæk bunden af en lille gryde med en billig rapsolie. Pil et hvidløg, skyl lidt rosmarin hvis du har det frisk (ellers brug tørret. Læg det i et tefilter eller lignende så du ikke få en masse små stykker rosmarin med) og tænd for pladen på mellem varme. Husk at det er varm olie og det er ikke til at spøge med. Hold et låg parat til at ligge over hvis der sker noget og lad ikke gryden stå uden opsyn! Med olie er det altid bedre at være på den sikre side. Jeg har arrene til at bevise det!
Hak et løg, helst så ensartet som muligt.
Put de hakkede løg i olien.
Løgene skal kun simre, så vær opmærksom på at det simrer.
Efter et stykke tid begyndte løgene at tage farve, og nu er det vi skal holde godt øje med løgene.
Løgene røg op på et stykke køkkenrulle og blev drysset med en smule salt.
Æggene var pillet, løgene var stegte og smagte godt. En halv skive rugbrød blev dækket med et skiveskåret æg. Tilpas mayonaise blev lagt forsigtigt på toppen og til sidst de ristede løg.
Nej det smagte ikke som de ristede løg fra den lokale discountbutik, men det smagte dulme godt. Hverken hvidløget eller rosmarinen smagte igennem, men gav lige nok nuance til at det blev lidt mere spændende.
Skriv et svar