Tag: olie

  • Løgconfit – smagt på ristet brød med creme fraîche

    Løgconfit – smagt på ristet brød med creme fraîche

    Løgconfit er af de små herligheder der er utrolig let at lave og som smager fantastisk. Kort fortalt er det løg der får lov til at simre i fedtstof, sukker, tilsat lidt eddike af en slags og lidt fond.

  • Pasta med tomatsovs – så bliver det ikke nemmere!

    Pasta med tomatsovs – så bliver det ikke nemmere!

    Jeg har et helt specielt forhold til tomatsovs. Sådan en sag kan laves på så mange forskellige måder med ganske få råvarer. Det hele kommer an på teknikken der anvendes. jeg har tidligere skrevet om en anden tomatsovs som jeg har lavet, så tænkte det her var en perfekt mulighed for at udforske tomatsovsens herligheder.Jeg har et helt specielt forhold til tomatsovs. Sådan en sag kan laves på så mange forskellige måder med ganske få råvarer. Det hele kommer an på teknikken der anvendes. jeg har tidligere skrevet om en anden tomatsovs som jeg har lavet, så tænkte det her var en perfekt mulighed for at udforske tomatsovsens herligheder.

  • Æggemad med hjemmelavede ristede løg

    Æggemad med hjemmelavede ristede løg

    Åh, at stå i det hjemmelige køkken og vide at man laver skægge eksperimenter, gør en ydmyg, og hvad kan være mere ydmygt end en æggemad.  Jeg havde et par løg i overskud og tænkte der måtte være flere måder at kunne udnytte dem på.

  • Hjemmelavet mayonaise (nu også med smag)

    Hjemmelavet mayonaise (nu også med smag)

    Har du engang prøvet at lave din egen mayonaise, så køber du modvilligt den hvide fra den nærmeste discountbutik!

  • Lammeculotte med tomat, feta og ovnstegte kartofler

    Lammeculotte med tomat, feta og ovnstegte kartofler

    Jeg stod en fredag og snakkede med en god kollega om hvordan man kunne lave en nem hovedret og som han formulerede det så elegant: “Noget der bare lige kan rodes sammen og smides i ovnen”. Så det skulle være nemt at forberede, let at tilberede og smage godt. Store krav, men på ingen måde umuligt.