Tag: salt
-
Læsø Saltsyderi
I sommers var jeg på en tur på Læsø sammen med mine kære forældre efter de opdagede at jeg aldrig havde været på ø’en. Selvfølgelig skulle vi også prøve Læsøs gastronomiske muligheder og Læsø Salt stod øverst på listen.
-
3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 1
Der er en bog jeg igen og igen er stødt på, når jeg har læst mig igennem diverse madblogs og fora på nettet. Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking and Curing af Michael Ruhlman og Brian Polcyn. Bogen er altid kommet med store anbefalinger, så for en måneds tid siden fik jeg taget mig sammen […]
-
Paneret hornfisk med kartofelmos og oregano sauce
Lørdag aften – fødseldags- og indflytterfest hos en god kollega. Fest til sent og tidligt i seng, helt bogstaveligt. For så at blive vækket efter tre timer for at tage med på fisketur med min gode ven Kristian og hans kæreste Elisabeth. Nu var det efter aftale så jeg kunne ikke engang brokke mig. Nuvel! […]
-
En enkel tomatsovs til pasta
Jeg havde netop fornøjet med mig at læse om italiensk mad, og følte mig fristet til pasta med tomatsovs. Heldigvis havde jeg alt jeg skulle bruge i køkkenet. Pasta, friske tomater, løg, balsamico, hvidløg, pancetta, hakket oksekød, oregano, flere forskellige typer chili. Oh, alle de måder man kan få tomat til at blive til sovs. […]
-
Hjemmelavet smør
Jeg har i et stykke tid gået og funderet over hvorfor jeg aldrig har prøvet at lave min egen smør. Alt hvad jeg har vidst om det kommer fra advarslen fra flødeskumspiskning – endelig ikke for meget, så bliver det til smør! Hvis man kan være fan af smør – så er jeg superfan. Smør […]
-
Foodporn – Dem der ikke helt klarede det 2
Så har jeg været en tur i de digitale gemmer og fundet en stak billeder der ikke kom med i et indlæg eller er fra en ret der aldrig blev skrevet om. Yop nogle gange lykkes en ret ikke og andre gange er der bare ikke et ordentlig billed af den færdige ret.
-
Foodporn – Dem der ikke helt klarede det
Det er ikke alle retter jeg tager billeder af, som bliver beskrevet på sitet og det er ikke alle billeder af råvarer der bliver vist. Det kan være at billedet ikke passer ind i opskriften, der er ..erhm.. for mange dårlige billeder, eller den helt tragiske version hvor retten enten ikke smager godt eller bare er for underlig. Men der er også mange rigtig gode billeder imellem. Mange af dem passede bare ikke ind i opskriften. Jeg har valgt de bedste, så de kommer jer til gode.
-
Svinekoteletter med varm salat
Så er det tid til et af de klassiske stykker af kød, svinekoteletter. Serveret med en varm salat af chorizo, portobellosvampe, forårsløg og bare for at bruge mere af grissebassen lidt luft tørret skinke.
-
Hjemmelavet flæskesvær
Jeg var oppe hos min slagter for at købe et par svinekoteletter og fik den afskårne svær med. Tid til at lave flæskesvær.
-
Æggemad med hjemmelavede ristede løg
Åh, at stå i det hjemmelige køkken og vide at man laver skægge eksperimenter, gør en ydmyg, og hvad kan være mere ydmygt end en æggemad. Jeg havde et par løg i overskud og tænkte der måtte være flere måder at kunne udnytte dem på.